Trist nyhed: Dansk restaurantkæde konkurs

20/03/2023

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Den danske restaurantkæde er desværre gået konkurs, og er derfor nødsaget til at lukke og slukke.

Mest læste i dag

Det er ingens næse gået forbi at krisen raser, og det har for alvor sat sine spor hos danskerne og en lang række virksomheder. 

Og nu er det så den populære pizzakæde ‘Gorm’s’, der må kaste håndklædet i ringen. 

Det sker i kølvandet på en hård periode, hvor ledelsen efter længere tids forsøg på at rejse ny kapital nu må dreje nøglen om. 

Selskabet har nemlig mandag morgen indgivet en konkursbegæring. 

Og ledelsen lægger ikke skjul på, at det skyldes en dårlig cocktail mellem gældsefterslæb fra Covid-19, inflations- og energikrisen samt en kommende momsbetaling, der har presset likviditeten massivt. 

Sådan lyder meldingen fra Fødevarewatch på baggrund af en pressemeddelelse. 

Christian Madsen, stifter og direktør i Gorm’s, lægger heller ikke fingre imellem: 

“Vi har kæmpet med næb og kløer for at undgå denne situation. Vi har til det sidste søgt løsninger, som kunne sikre virksomhedens overlevelse, men gældsspiralen og den stejle afdragsprofil har vi desværre ikke kunnet finde en løsning på. Derfor står vi nu med en uundgåelig og trist udgang på det hele”, siger han og fortsætter: 

“Det er et livsværk, vi ser smuldre mellem hænderne på os, og fundamentet er trukket væk under både ejere, medarbejdere, leverandører og samarbejdspartnere, så vi er selvfølgelig triste og dybt ærgerlige over, at vi står her i dag,” lyder det videre fra direktøren. 

Stifter og medejer, Gorm Wisweh, fortæller også hudløst ærligt, at han er sønderknust. 

Desuden løfter han også sløret for, at han viet hele hans liv til dette projekt, men de seneste tre år har nogle af de mest udfordrende og hårdeste i hans liv.