Trist nyhed fra DMI: Sådan bliver resten af sommeren

Nyheder
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Det er ikke en opløftende melding fra DMI.

Lige nu læser andre også

Sommeren i Danmark vil fortsætte med at være præget af ustadigt vejr, men der er håb om mere sol og varme i horisonten, dog først til allersidst. Ifølge DMI vil de kommende uger byde på en blanding af skyer, regn og blæst fra vestlige retninger, afløst af perioder med sol og byger.

Uge 31, der strækker sig fra 31. juli til 6. august, vil være præget af lavtryk og fronter, der tager en bane ind over eller tæt på Danmark. Dette betyder, at det ustadige vejr, vi har oplevet i juli, fortsætter ind i august. Dagtemperaturerne vil typisk ligge mellem 15 og 23 grader, mens nattemperaturerne oftest vil være mellem 10 og 17 grader. Nedbørsmængderne ser ud til at ende lidt eller noget over det normale for årstiden, svarende til mellem ca. 17 og 30 mm.

I uge 32, fra 7. til 13. august, fortsætter det ustadige vejr, men prognoserne indikerer, at chancerne for korte perioder med solrigt og tørt vejr øges. Temperaturen ser ud til at ende omkring normalen med dagtemperaturer typisk op mellem 18 og 23 grader, og nattemperaturer oftest ned mellem 12 og 17 grader.

I uge 33, fra 14. til 20. august, indikerer prognoserne, at et højtryk over Sydøsteuropa langsomt bevæger sig mod nord, og langsomt forskyder lavtryksbanen fra Sydskandinavien mod nordvest. Ugen starter derfor med ustadigt vejr, og ender formentlig med mere tørt og solrigt vejr.

Prognoserne for perioden 21. august til 3. september er usikre, men flere prognoser viser, at højtrykket syd for Danmark langsomt forskydes til De Britiske Øer, mens det forstærkes. Dette kan betyde, at vi får mere stabilt, tørt og solrigt vejr. Samlet set ventes temperaturen at ende omkring eller måske lidt over det normale, mens nedbørsmængderne ser ud til at ende omkring eller måske lidt under det normale.

Selvom sommeren i Danmark fortsat vil være præget af ustadigt vejr, er der altså håb om mere sol og varme i horisonten. Så selvom paraplyen skal være ved hånden de kommende uger, er der også grund til at holde solbrillerne klar.

Anbefalet til dig