Trist nyhed fra Kongehuset

Foto: H.K.H. Kronprinsessen

COVID-19 sætter tydelige spor i afholdelsen af prins Christians konfirmation.

Næste lørdag bliver en stor dag i det danske kongehus. 15. maj skal prins Christian nemlig langt om længe konfirmeres. Prinsens konfirmation er blevet udskudt af flere omgange på grund af corona-pandemien. 

Nu sker det dog. Det bliver dog ikke helt som en almindelig konfirmation, fortæller Kongehuset fredag i en en pressemeddelelse. Det vender vi tilbage til. 

Prins Christian skulle oprindeligt have været konfirmeret sidste forår, men det bliver altså først lørdag i næste uge, at han træder ind i Fredensborg Slotskirke og lader sig konfirmere. Det er kongelig konfessionarius og biskop Henrik Wigh-Poulsen, der står for konfirmationen.

Efterfølgende skal prins Christian fejres ved en privat i Kancellihuset ved Fredensborg Slot

Læs også

Stop på dansk rasteplads koster mand 318.500 kroner

Medfører ændringer

Konfirmationen er en stor dag i en ung persons liv, men selvom prins Christians konfirmation er blevet flyttet af flere omgange, så kan det ikke undgåes, at den igangværende pandemi ændrer på planerne. 

Forsamlingsforbuddet gør, at der ikke kan inviteres lige så mange gæster, som man ellers ville have mulighed for.

"På grund af de gældende retningslinjer vil der kun være 25 gæster med til konfirmationen," slår Kongehuset fast i pressemeddelelsen. 

Det er dog ikke den eneste ændring, der er til gæstelisten. Ofte er der gæster fra udlandet med, når der er festdag i Kongehuset. Det bliver dog ikke tilfældet denne gang, lyder det. 

 "Desværre betyder det også, at gæster bosat i udlandet ikke deltager i begivenheden," afslutter Kongehuset pressemeddelsen. 

Læs også

Afgjort: Nu vaccineres de alligevel