Trist nyhed fra kongehuset: Bliver nødt til at aflyse

Af: Julie Møller

|

13/01/2022

Foto: Bonnerup Claus/Ritzau Scanpix.
Corona er igen kommet i vejen.

Mest læste i dag

Den 14. januar 2022 har dronning Margrethe været regent i Danmark i 50 år.

Det skulle have været fejret med en række begivenheder, der skulle have markeret dronningens 50-års Regeringsjubilæum.

Men det har corona sat en stopper for. Heldigvis er det ikke alt, der er aflyst. Dele er blot udskudt og vil i stedet blive afholdt 10. og 11. september.

Selvom der er en del, der er udskudt til september, så vil der også være ting på programmet på fredag, hvor jubilæet reelt set er.

Blandt andet skal dronning Margrethe, kronprinsparret, prins Joachim og prinsesse Marie, prinsesse Benedikte samt dronning Anne-Marie deltage i kranselægning ved Frederik 9. og Dronning Ingrids grav ved Roskilde Domkirke på fredag.

Her er de tre søstre, dronning Anne-Marie, prinsesse Benedikte og dronning Margrethe, samlet ved Gråsten Slot. Foto: Bonnerup Claus/Ritzau Scanpix.

Men denne begivenhed bliver uden dronning Anne-Marie, dronning Margrethes ene søster. 

Det oplyser kongehuset på sin hjemmeside. 

"H.M. Dronning Anne-Marie af Grækenland deltager ikke som planlagt i kranselægningen ved Roskilde Domkirke i forbindelse med H.M. Dronningens 50-års Regeringsjubilæum fredag den 14. januar 2022. H.M. Kong Konstantin af Grækenland er smittet med coronavirus, og Dronning Anne-Marie kan derfor ikke rejse til Danmark," skriver kongehuset.

Det sker på fredag

Fredagens program ser således ud, oplyser kongehuset: 

Kl. 9.30: H.M. Dronningen indleder dagen med statsråd på Christiansborg Slot sammen med H.K.H. Kronprinsen.

Kl. 10.00: H.M. Dronningen, Kronprinsparret, D.K.H. Prins Joachim og Prinsesse Marie samt H.K.H. Prinsesse Benedikte er til stede ved Folketingets officielle markering af regeringsjubilæet.

Kl. 12.00: H.M. Dronningen, Kronprinsparret, D.K.H. Prins Joachim og Prinsesse Marie samt H.K.H. Prinsesse Benedikte deltager i kranselægning ved Frederik 9. og Dronning Ingrids grav ved Roskilde Domkirke.

 

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Ville ikke være med: Dette nægtede Puk Elgård at gøre i Go' Morgen Danmark I syv år var Puk Elgård vært på Go' Morgen Danmark - og undervejs var det særligt én udfordring, som hun svarede klart nej til.

Anbefalet til dig