Trist nyt: 100 år gammelt, elsket badehotel går konkurs for 2. gang

Af: Mie M.B

|

06/03/2024

Foto: Wikimedia Commons
Foto: Wikimedia Commons
Trods flere forsøg på at få vendt situationen må ikonisk badehotel nu kaste håndklædet i ringen

Mest læste i dag

Det historiske Badehotel Søfryd, beliggende ved Roskilde Fjord, står endnu en gang over for økonomiske udfordringer. Kun et år efter at have undgået en lignende skæbne, er hotellet, der har budt velkommen til gæster i over et århundrede, blevet erklæret konkurs. Det skriver Finans.

Tilbage i februar sidste år blev hotellet reddet i sidste øjeblik fra en tidligere konkurs, da en ny køber trådte til. Steen Rye Jeppesen, der blev ansat som direktør for de nystiftede selskaber med ansvar for hotellets drift og ejendom, udtrykte dengang optimisme for fremtiden og bekræftede, at alle medarbejdere var sikret deres arbejde.

Siden oktober 2023 har hotellet dog været lukket for renovering, en proces der viste sig at tage længere tid end forventet. Hotellets ledelse udtrykte oprindelig håb om snart at kunne byde velkommen til en ny forpagter, der skulle bidrage med frisk energi og innovation til projektet. Trods denne optimisme blev den endelige genåbning konstant forsinket.

Desværre førte denne periode af usikkerhed til, at selskabet bag Badehotel Søfryd indgav en konkursbegæring ved Retten i Roskilde i slutningen af uge 8, som offentliggjort i Statstidende. Kurator Anders Gintberg Levin bekræfter nu konkursen og arbejder på at få et overblik over selskabets situation.

Anbefalet til dig