Trist nyt: Dansk smykkebrand mister over 50 millioner

Af: Mie M.B

|

02/02/2024

Genrefoto. Foto: Shutterstock
Genrefoto. Foto: Shutterstock
Udvidelsen til udlandet har ikke givet det ønskede resultat

Mest læste i dag

Det danske smykkebrand Maanesten, etableret af ægteparret Lotte og Henrik Venø Callesen, har på rekordtid etableret sig som en markant spiller på det danske smykkemarked med konstante sorte tal på bundlinjen siden 2017. Succesen i Danmark har dog ikke umiddelbart kunnet overføres til internationale markeder, hvilket har resulteret i et betydeligt økonomisk tilbageslag for virksomheden. Det skriver Finans.

Efter ambitiøse forsøg på at ekspandere til særligt Tyskland, USA og England, står Maanesten nu overfor et markant millionunderskud på knap 57,5 mio. kr. for regnskabsåret 2022/2023, en dramatisk vending fra det foregående år, hvor virksomheden kunne præsentere et overskud på 33,6 mio. kr. Ifølge virksomhedens ledelse har det været langt mere udfordrende at penetrere de udenlandske markeder end først antaget, hvilket har medført en strategisk beslutning om at indskrænke fokus til primært det danske og norske marked, hvor virksomheden har bevist sin styrke.

Udover de udfordrende udenlandske satsninger nævner ledelsen også en generel afmatning i privatforbruget i Danmark som en væsentlig årsag til det store underskud, hvilket har ført til lavere salg og indtjening på det hjemlige marked.

Til trods for det nuværende økonomiske pres, er der optimisme at spore hos Maanesten, som har iværksat tiltag for at rette op på økonomien i de kommende regnskabsår. Virksomheden, der blev grundlagt i 2014, har ikke kun gjort sig bemærket med sit brede udvalg af smykker, men også udvidet sortimentet til at omfatte modeaccessories som hårelastikker, spænder og strømper.

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Ville ikke være med: Dette nægtede Puk Elgård at gøre i Go' Morgen Danmark I syv år var Puk Elgård vært på Go' Morgen Danmark - og undervejs var det særligt én udfordring, som hun svarede klart nej til.

Anbefalet til dig