Trist nyt for Anders Holch Povlsen: Har tabt mere end 58 millioner kroner

Af: Mie M.B

|

15/01/2024

Foto: YouTube
Foto: YouTube
Det er fjerde år i streg at virksomhedens egenkapital går i underskud

Mest læste i dag

Winefamly, det danske vinfirma ejet af milliardæren Anders Holch Povlsen og partnere, har præsenteret sit seneste regnskab, der afslører et årligt underskud på 6,2 mio. kr. efter skat. Dette markerer en fortsættelse af firmaets økonomiske udfordringer, der har stået på siden grundlæggelsen og nu udgør et samlet tab på mere end 58 mio. kr. Ledelsen erkender det utilfredsstillende resultat, men forklarer det som forventet, idet de tilskriver tabet en "ændret forbrugeradfærd efter Covid-19." Det skriver Finans.

Winefamly's egenkapital har været negativ de seneste fire år, og den seneste udvikling udløser en fremskreden dialog om en finansieringsrunde. Virksomhedens ledelse forhandler i øjeblikket med både eksisterende ejere, herunder Anders Holch Povlsen, Peter Gottlieb Pedersen og tidligere direktør Thomas Sejer Pedersen, samt potentielle eksterne investorer. En aftale med virksomhedens bank er også på tegnebrættet og er afgørende for Winefamly's fortsatte drift.

Tidligere ejer, serieiværksætter Morten Strunge, der var en del af ejerkredsen frem til 2022, blev købt ud, og ledelsen understreger nu behovet for styrket kapitalberedskab. Derudover afslører regnskabet, at der arbejdes på at sikre finansiering gennem et vækstlån fra EIFO, og en igangværende finansieringsrunde er undervejs, hvor et positivt resultat forventes.

Den nuværende økonomiske situation har dog ikke udløst en nedskrivning af selskabets aktier.

Anbefalet til dig