Trist nyt for danske bankkunder: Så meget dyrere er det

Nyheder
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Det er dyrt at være dansk kunde.

Lige nu læser andre også

Danske bankkunder står i en situation, som ikke ligefrem er optimal, idet de har oplevet større rentestigninger end deres modparter i eurozonen.

Ifølge Finans fremgår dette af en rapport fra Nationalbanken, som påpeger, at danske familier nu sender en større del af deres disponible indkomst til bankerne i form af rentebetalinger.

Til sammenligning er byrden for borgere i eurozonen markant mindre.

Det skriver Ekstra Bladet.

Nationalbankens rapport viser, at danske husholdninger bruger 0,4 procentpoint mere af deres disponible indkomst på renteudgifter.

"Det betyder, at husstande (i Danmark, red.) nu bruger en større andel af deres månedlige budget på at betale renteudgifter", lyder det i rapporten fra Nationalbanken, skriver Finans.

Erhvervsminister Morten Bødskov (S) og Forbrugerrådet Tænk har rettet kritik mod bankerne:

"Faktum er, at danske bankkunder lige nu oplever den højeste forskel på renten på deres opsparing sammenlignet med renten på deres lån. Vi ved, at bankerne i første halvår af 2023 havde et resultat efter skat, som var det højeste siden 2005. Derfor har jeg opfordret bankerne til at tilbyde deres kunder mere i indlånsrenter", skriver Morten Bødskov i en mail.

Erhvervsminister kommer altså også med et bud på, hvordan banken kan tackle situationen, og såfremt bankerne vælger at følge dette råd, så er der helt sikkert en række danskere, der begynder at klappe i hænderne.

Som svar på kritikken peger Finans Danmark, som bankernes interesseorganisation, på udbredelsen af realkreditlån som en central faktor for fænomenet.

Ifølge organisationen giver disse lån over tid fordele for danske boligejere, men de reagerer også hurtigt på ændringer i markedsrenterne.

Mest læste

Supermarkedsansat med bøn til kunder: Stop med det En supermarkedsansat har en bøn til kunderne om at droppe den ulækre vane, der særligt forsvandt under coronapandemien.
Sådan rengøres fugerne på badeværelset nemt: Hjemmeremedier der fjerner snavs for altid Fugerne mellem badeværelses fliserne er meget tilbøjelige til, at blive misfarvet, og det er bestemt ikke nogen fryd for øjet, og ej heller særlig hygiejnisk. Heldigvis er der nogle nemme og effektive hjemme remedier, du kan bruge til, at give dit badeværelse en opgradering.

Anbefalet til dig