Trist nyt for mange danskere: 1. oktober koster det næsten 1.000 kroner

29/9/22 06:41

Henrik Rothenbücher

Når september bliver til oktober, sker der desværre endnu en stor prisstigning for mange danskere.

Det er helt sikkert ikke sådan en nyhed, du ønsker at høre. Desværre så er vi bare midt i en tid, hvor priserne kun går en vej, og det er op ad. Det skriver Dagens.dk.

Energikrisen er på sit højeste, og det har man særligt kunne mærke på el, gas og brændstofpriserne, som i løbet af det seneste halve års tid har været brandvarmt. Senest steg prisen også eksplosivt på træpiller, og nu er turen så kommet til fjernvarmen.

Hos TV2Øst fortæller de, at 10 ud af 41 fjernvarmeværker bare i deres sendeområde, har varslet prisstigninger, og et af disse fjernvarmeværker kommer til at hæve prisen til det dobbelte.

Der er tale om Fensmark Fjernvarme, som pr. 1. oktober - altså om to dage - vil hæve prisen fra 500 kroner til 937.5 kroner pr. megawatt-time.

Til TV2Øst fortæller driftsleder af Fensmark Fjernvarme, Mikael Sørensen, hvorfor prisen bliver hævet så voldsomt.

"Det er ud fra nogle forventninger til resten af året og nogle forventninger til el- og gaspriser. Det er lidt noget gætteri, for vi kender desværre ikke priserne. Det er for at undgå at få en for stor underdækning, som vi skal indregne næste år, for vi må nok forvente, at der ser det lige så skidt ud" fortæller han.

Det ventes at blive en rigtig hård vinter for mange danskere, eftersom priserne på alle slags energier ventes at stige endnu mere end de allerede er gjort.