Trist nyt for over 100.000 danskere: Er blevet opkrævet ulovligt og snydt i årevis

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Over 100.000 danskere er blevet snydt og bedraget.

Mest læste i dag

Det er ingens næse gået forbi, at krisen raser, og at danskerne unægteligt kæmper med at få enderne til at hænge sammen. 

Og så falder det ikke ligefrem på et tørt sted, når det har set dagens lys, at en række store banker i årevis har indsamlet gæld fra dårlige betalere - nærmere bestemt inkassokunder - helt i strid mod reglerne. 

Sådan lyder meldingen fra TV 2 og Berlingske efter at have fået aktindsigt i redegørelser, der tidligere er indsendt til Finanstilsynet fra otte af landets store pengeinstitutter. 

Og i centrum for hele gældssagen står altså de mest sårbare kunder. 

Kunder, der af den ene eller anden årsag ikke har kunnet afdrage på den gæld, som de har haft. 

Og de de omfattende fejl i bankernes gældsafdelinger betyder kort og godt, at over 100.000 kunder inden længe kan klappe lidt ekstra i hænderne. 

Humlen er, at de kan se frem til endnu flere penge mellem hænderne, da de skal have penge tilbage eller justeret deres gæld. 

Det skulle eftersigende være Nordea, Jyske Bank og Nykredit, hvor der bestemt ikke er meget at skrive hjem om. 

Men også banker som Arbejdernes Landsbank, Lån og Spar Bank, Sparekassen Sjælland-Fyn, Jyske Realkredit og Jyske Finans har haft en række fejl. 

Og cheføkonom fra Forbrugerrådet Tænk, Morten Bruun Pedersen, lægger heller ikke skjul på, at det er skræmmende, at fejlen er så bredt funderet: 

“Man har ikke styr på forældelsesfristerne, og man klumper hovedstol, renter og gebyrer sammen i én pærevælling. Det undrer mig meget, for det er faktisk et ganske klart reguleret område”, fortæller han hudløst ærligt til Berlingske. 

Arbejdernes Landsbank, Lån og Spar Bank og Sparekassen Sjælland-Fyn skulle eftersgiende have rettet fejlen oplyser til TV 2 og Berlingske. 

Anbefalet til dig