Trist nyt for Prins Harry: Afvist

23/05/2023

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Det går ikke ligefrem Prins Harrys vej.

Mest læste i dag

Prins Harry- og også hans hustru Meghan Markle har altid og vil altid være i mediernes søgelys, og det er på både godt og ondt.

Netop presset fra både medier og offentligheden har Prins Harry endnu engang søgt om politibeskyttelse- for egen regning. Det er dog ikke gået hans vej.

Harry har nemlig mistet en juridisk 'kamp' angående sit bud på at få lov til at foretage private betalinger for politibeskyttelse. Det skriver britiske BBC.

Hans advokater ønskede en retslig gennemgang af afvisningen af ​​hans ønske om at betale for beskyttelse i Storbritannien, efter at hans sikkerhedsordninger ændrede sig, da han holdt op med at være en "arbejdende kongelig".

Men en dommer har besluttet at ikke give tilladelse til en sådan høring.

Indenrigsministeriets advokater havde modsat sig ideen om at tillade velhavende mennesker at "købe" sikkerhed fra politiet. Denne kendelse fulgte efter et endags retsmøde i London i sidste uge.

Siden da har Harry og Meghan været involveret i, hvad deres talsmand beskrev som en "nærmest katastrofal biljagt" med paparazzier i New York.

Men ved landsretten i sidste uge havde advokater for prins Harry anfægtet beslutningen om at afvise hans private finansiering til politibeskyttelse for sig selv og sin familie, da han besøgte Storbritannien.

Da prins Harry trådte tilbage fra at være "arbejdende kongelig" i 2020, betød det, at han ikke længere havde adgang til sit tidligere sikkerhedsniveau.

Men prins Harry anfægtede, hvordan denne beslutning blev truffet af eksekutivkomiteen for beskyttelse af royale og offentlige personer - kendt som Ravec - som dækker sikkerheden for højt profilerede personer, herunder senior royale.

Prinsens advokater hævdede, at der var bestemmelser i lovgivningen, der tillader betaling for "særlige polititjenester", og som sådan "er betaling for politiarbejde ikke i strid med den offentlige interesse eller offentlighedens tillid til Metropolitan Police Service".

Men advokater for indenrigsministeriet sagde, at den type beskyttelse der diskuteres, ikke var det samme som finansiering til ekstra politiarbejde til for eksempel fodboldkampe.

I juli sidste år havde prins Harry succes med at få grønt lys for juridiske vurderinger af beslutningsprocessen vedrørende hans sikkerhed, som stadig mangler at blive hørt. Men han har nu tabt i sin udfordring over at ville betale privat for sikkerhedsomkostninger, som han tidligere havde sagt var "ikke at pålægge skatteyderne".

Anbefalet til dig