Når Tour de France ruller over skærmen, følger folk fra hele verden med i spænding.
Derfor er det naturligvis et sted, hvor virksomheder kan få en masse eksponering, såfremt at de smider penge afsted mod løbet, holdene eller rytterne.
Det store vindue for eksponering har både REMA 1000 og Lidl udnyttet, da de nemlig begge er at finde til Tour de France i år.
Lidl har indgået partnerskab med det hold, der før hed Trek-Segafredo. I dag hedder det Lidl-Trek, da dagligvarekæden har overtaget den ene plads som titelsponsor.
Også REMA 1000 er at finde på ærmet hos rytterne fra Uno-X Pro Cyclings.
Der hersker dog ingen tvivl om, at det ikke er gratis at få så fornemme pladser på trøjer, som intenst bliver eksponeret for milliarder af seere - men spørgsmålet er i den forbindelse, om det kan svare sig rent økonomisk.
Sådan skriver Dagligvarehandlen.dk.
Kæmpe mulighed
Simon Bastiansen, der er ekspert indenfor strategiske partnerskaber, har talt med Dagligvarehandlen.dk, og her peger han blandt andet på, at et Tour de France-sponsorat rammer en bred målgruppe:
“Målgruppen på cykelsport er jo bred. Det er familie. Det rammer også godt ind til den målgruppe, du gerne vil have fat på.”
Han tilføjer med et smil, at man nærmest bliver hjernevasket, når man ser på logoerne flere timer om dagen i tre uger.
Misser muligheden
Eksperten Simon Bastiansen har dog triste nyheder til de to dagligvarekæder. Han mener ikke, at de har udnyttet potentialet til fulde, og han udtaler, at sponsoraterne ‘ikke har været helt gennemført’. Her peger han blandt andet på manglen af kampagner:
“Altså der er ikke noget. Man kører ikke nogen kampagner. Jeg var nede i Rema 1000 her forleden. Jeg så ikke noget omkring Tour de France. Der hænger ikke nogen cykler eller en prikket bjergtrøje. Der er intet. Det er sådan lidt en missed opportunity.”
Heller ikke Lidl har kørt kampagner ude i butikkerne.