Trist nyt fra Aalborg Zoo

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Den populære zoo har nu delt en trist meddelelse.

Mest læste i dag

Aalborg Zoo sagde i går farvel til den ene af havens tre hun-elefanter. Hendes helbred var svækket og hun havde en række tiltagende sundhedsproblemer som følge af en langvarig behandling med binyrebarkhormon. 

Det skriver Aalborg Zoo i en pressemeddelelse.

"Bibi har i en årrække haft perioder, hvor hun fik væskeansamlinger, såkaldte ødemer, under bugen. Uden behandling ville ødemerne være livstruende. Efter flere og grundige undersøgelser og med bistand fra udenlandske elefanteksperter kom Bibi derfor i behandling med binyrebarkhormon, og sammen med kosttilskud, regelmæssige bade og ekstra hudpleje har det forhindret, at hun udviklede ødemer", forklarer Anette Sofie Warncke Nutzhorn, der er zoolog i Aalborg Zoo.

Men desværre har binyrebarkhormon en række bivirkninger, der efterhånden plagede Bibi i en sådan grad, at vi besluttede, at tiden for aflivning var kommet.

Beslutningen om aflivning blev truffet i samråd med avlskoordinatoren for afrikansk elefant i EAZA - European Association of Zoos and Aquaria, som Aalborg Zoo er medlem af.

"Dyrenes ve og vel er vores ansvar, og der ligger altid grundige overvejelser bag, inden vi afliver et dyr, ikke mindst i denne situation. Elefanter har en tydelig personlighed, og Bibi var en i særlig grad tolerant og samarbejdsvillig elefant, der sammen med vores to øvrige hun-elefanter har været en del af havens historie i mange år. Men afskeden med Bibi var en nødvendig beslutning, hvor hensynet til elefantens velfærd vejede tungest", siger Anette Sofie Warncke Nutzhorn.

Fremover vil der derfor kun være to hun-elefanter i Aalborg Zoo. De kom sammen med Bibi til Aalborg Zoo fra Sydafrika i 1985, da de var to-tre år gamle.

"Vores fokus vil nu være på, at de to tilbageværende elefanter kommer til at fungere godt uden Bibi. Derfor vil vi være ekstra meget omkring dem i den kommende tid og holde nøje øje med, hvordan de reagerer", siger Anette Sofie Warncke Nutzhorn.

FAKTA

  • Bibi blev født i Sydafrika og kom til Aalborg Zoo i 1985, da hun var to-tre år gammel.

  • Ødemer kan opstå både hos vilde elefanter og elefanter i fangenskab. I ca. 50% af tilfældene er årsagen ukendt.

  • Bibi blev obduceret, men der blev ikke fundet nogen entydig årsag til hendes sygdom. En række organer blev udtaget til yderligere undersøgelse og forskning i ind- og udland.

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Kvinde lægger 2 opvasketabs i vaskemaskinen - og se så magien ske Flere danskere har oplevet problemet, og det kan løses med denne simple metode.

Anbefalet til dig