Trist nyt fra Apple og Google

Af: Lucas Andreas

|

16/01/2024

Nyheder
Foto: Shutterstock.
Foto: Shutterstock.
Teknologigiganter skærer dybt i medarbejderstaben: Fyringsrunder rammer Google og Apple

Lige nu læser andre også

De store teknologivirksomheder som Apple, Amazon og Disney og Google er i færd med at implementere omfattende besparelser, og det vil få konsekvenser for adskillige medarbejdere. Blandt de berørte selskaber er Google, hvor 630 ansatte, herunder fire direktører og 25 ledere inden for hardware og ingeniørområdet, står til at miste deres job. Fokus skifter mod udviklingen af kunstig intelligens som en del af selskabets strategiske omlægning. Antallet af afskedigelser er dog stadig betydeligt mindre end sidste års massive nedskæringer på 12.000 stillinger.

Det skriver Berlingske

Endelig oplever Apple interne ændringer, idet en afdeling med 121 ansatte, der arbejder med kunstig intelligens og den digitale assistent Siri, bliver lukket. Trods lukningen gives de berørte ansatte muligheden for at flytte med, når arbejdet samles i Austin, Texas, til foråret. Disse besparelser afspejler virksomhedernes tilpasning til markedets krav og strategiske fokusområder i den teknologiske udvikling.

Begge selskaber tilpasser sig markedets krav og fokuserer på strategisk udvikling som kunstig intelligens. Apple og Googles seneste aktieudvikling afspejler positive tendenser, hvor begge selskaber har oplevet stigninger. Investorer reagerer positivt på de strategiske beslutninger og markedspositionering, hvilket har styrket deres værdipapirer.

Anbefalet til dig