Trist nyt fra Københavns Zoo

17/04/2023

Henrik Rothenbücher

Foto: Shutterstock.com
Nu stå det desværre klart, at det ikke kommer til at ske.

Mest læste i dag

Det står nu klart, at man i Københavns Zoo ikke kan se frem til, at der senere på året kommer nye pandaunger. De har nemlig været nødt til at opgive at få det til at ske.

Mandag kl. ca. 16.30 valgte man at lukke for porten mellem de to bure, som normalt holder de to pandaer Xing Er og Mao Sun adskilt fra hinanden.

Af denne grund har man også været nødt til at slukke for drømmen om, at de får unger sammen. I og med, at der nu er lukket for porten mellem de to pure, vil det ikke være muligt for de to pandaer at parre sig og dermed få unger.

Dette er blevet bekræftet af Mads Frost Bertelsen, der er zoologisk direktør i Københavns Zoo.

"Her for en halv time siden har vi lukket døren mellem dem og desværre se i øjnene, at det heller ikke bliver i år, der blev nogen parring," siger han ifølge nyhedsbureauet Ritzau.

Det er ikke uden grund, at man har været nødt til at give op på at få de to pandaer til at parre sig. Mads Frost Bertelsen fortæller, at brunsten er ovre for hunpandaen, hvilket er grunden til, at man har valgt at droppe indsatsen.

Ifølge direktøren har det ikke været muligt at få de to pandaer til at parre sig, da de ikke er erfarne nok, når det kommer til pandasprog.

"De sender blandede signaler. Hun stiller sig hen, som om hun gerne vil parre sig, og hannen kan ikke rigtig finde ud af at anerkende det," siger han.,

Han siger også, at de ikke kan finde harmoni, der er krævet, for at få det til at ske. De to pandaer har tilbragt den sidste måned sammen, men en parring er ikke sket.