Trist nyt: Kæmpe byggemarked går konkurs

Af: Mie M.B

|

29/01/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Røde tal på bundlinjen har tvunget byggemarkedet til at dreje nøglen om

Mest læste i dag

I Malling har det lokale byggemarked XL Byg annonceret sin konkurs, hvilket er en dramatisk vending efter en kortvarig opblomstring under corona-pandemien. "Skifteretten har taget XL-BYG Malling under konkursbehandling 23.01.2024," meddeler selskabets hjemmeside. Det skriver Århus Stiftstidende.

Ejer Søren Møller, der også driver XL Byg på Samsø, udtrykker i en pressemeddelelse sin beklagelse over situationen: "Efter to svære år i et hårdt marked for byggematerialer må vi desværre konstatere, at vi ikke har kunnet få økonomien til at hænge sammen længere." Han udtrykker desuden håb om, at kurator vil finde en løsning til fordel for både medarbejdere og kunder.

Trods Møllers ønske om ikke at udtale sig yderligere, tegner selskabets regnskaber et klart billede. Efter at have oplevet store underskud fra 2017 til 2019, havde byggemarkedet en overraskende fremgang under corona-nedlukningerne, hvilket resulterede i et overskud før skat på næsten 900.000 kroner i regnskabsåret 2022. Men allerede året efter faldt dette tal dramatisk, og i 2022 var selskabet tilbage i rødt med et underskud på næsten 2 millioner kroner.

Avisen Stiften har forgæves forsøgt at få kommentarer fra både XL Bygs hovedkontor og de lokale ejere om konkursens årsager og fremtiden for byggemarkedet i lokalområdet. Hovedkontoret, som henviser til, at de enkelte byggemarkeder drives af selvstændige erhvervsdrivende, har valgt ikke at kommentere yderligere.

Anbefalet til dig