Trist nyt: Nu er det slut for en af danskernes absolutte favoritbiler

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Inden længe er det helt slut.

Mest læste i dag

I en tid, der er præget af elbilers og grøn teknologis fremgang, er det meget snart slut for en af danskernes absolutte favoritbiler.

Lige nu bliver den evigt populære bil produceret på en fabrik i Slovakiet, inden for få uger bliver den sat helt ud af produktion.

Det skriver Jyllands Posten.

Volkswagen Up er den populære model, der snart bliver sat ud af produktion. Den blev lanceret i 2011 som en efterfølger til den mindre succesfulde Fox og efter 12 år bliver der vinket farvel.

Med 67.840 registrerede eksemplarer i Danmark har Volkswagen Up indtaget en særlig plads i danskernes hjerter.

Dette gør den til den mest udbredte bil i landet, og den har dermed overgået den ikoniske VW Golf, der har været på markedet siden 1974.

Jan Lang, markedsanalytiker hos Bilbasen, bekræfter modellen særlige position ved at kalde den et fænomen, der satte en ny standard i klassen.

Volkswagen Up blev ikke kun elsket for sin økonomiske pris og kvalitet, men også for sin evne til at holde værdien over tid.

Trods faldende popularitet i de seneste år og en stigning i prisen til 159.000 kroner for en basismodel, bevarer Up sin status som en eftertragtet mikrobil med en meget lav afskrivning.

Volkswagens direktør i Danmark, Michael Ebeling, erkender med vemod behovet for at vinke farvel til Up, men ser frem til den elektriske omstilling. 

“Nu ser vi frem mod ID.2 i 2025, der kommer til at spille en vigtig rolle i at gøre elektrisk mobilitet tilgængelig for et større publikum. Og Volkswagen har desuden barslet med planer om en model under ID.2, så vi i fremtiden kan udfylde noget af det hul, som Up efterlader i skiftet til en ny generation af elbiler”, lyder det fra Michael Ebeling. 

Volkswagen Up's exit markerer afslutningen på en æra, men åbner samtidig døren for spændende innovationer og en bæredygtig fremtid inden for bilindustrien.

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Utallige danskere fik en airfryer til jul: Nu er der trist nyt Disse danskere skal enten vente længe - eller punge ud.

Anbefalet til dig