Trist nyt: Nu varsles der prisstigninger

01/05/2023

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Det ser ud til, at prisen snart vil stige.

Mest læste i dag

Det er (desværre) næsten helt sikkert, at Spotify vil blive dyrere i løbet af 2023.

"Vi vil gerne hæve priserne i 2023," har den administrerende Spotify-direktør Daniel Ek udtalt sig.

Direktøren sagde, at streaminggiganten hævede priserne sidste år på 46 forskellige markeder, som fortsatte med at klare sig bedre på trods af stigningen. Det skriver Finance.

"Når timingen er rigtig, vil vi hæve prisen, og den prisstigning vil være god, fordi vi leverer en masse værdi for vores kunder," tilføjede Daniel Ek.

Spotify rapporterede 515 millioner månedlige aktive brugere i første kvartal, hvilket var mere end de forventede 502 millioner. Premium-abonnenter oversteg også estimater på 210 millioner mod de forventede 207 millioner.

Analytikere forventer stort set, at Spotify vil annoncere højere abonnementsgebyrer i de kommende måneder.

Mediegiganten havde advaret om, at "fratrædelsesrelaterede afgifter" ville påvirke resultaterne, efter at virksomheden afskedigede 6% af arbejdsstyrken tidligere i år.

Samlet set sagde Daniel Ek, at virksomheden "virkelig forsøger at fokusere på, hvordan vi kan optimere til vækst," og tilføjede, at der er mange måder at opnå vækst på på kort sigt, udover blot at øge priserne.

På nuværende tidspunkt koster et premium abonnement på Spotify 99 kr/måneden, og hvor meget prisen vil stige, har Daniel Ek ikke afsløret endnu.