Trist nyt om Dankortet: Så meget dyrere bliver det

25/03/2024

Jesper Bengtson

Foto: Signe Goldmann/Ritzau Scanpix
Nu bliver det dyrere.

Mest læste i dag

Navnet Nets får garanteret en klokke eller to til at ringe hos de fleste danskere, men det er ikke alle, der er klar over, hvad virksomheden omfatter.

Nets er en betydningsfuld nordisk udbyder af omfattende betalings-, kort- og informationsservices. De har blandt andet Dankortet i porteføljen, og netop det er grunden til, at virksomheden nu trækker overskrifter.

Dankort-brugere står over for en prisstigning på 8,9 procent for transaktioner i fysisk handel.

Det afslører Nets i en pressemeddelelse, skriver B.T.

Ændringen kommer i kølvandet på, at der har været en markant nedgang i brugen af Dankort, hvilket har presset Nets til at justere priserne for at dække de uændrede driftsomkostninger.

Til trods for en tidligere prisnedsættelse i 2022, ser Nets sig nødsaget til at ophæve denne rabat, idet antallet af Dankort-transaktioner fortsætter med at falde.

Esben Torpe Jørgensen, direktør i Nets med ansvar for Dankort forklarer årsagen til, at antallet af Dankort-transaktioner bliver ved med at falde:

"Det er den hastige udbredelse af Apple Pay i butikkerne, der er den primære årsag til udviklingen, siger han og tilføjer, at Dankortet fortsat den mest billigste løsning for forbrugerne.

Pas på

Sidste gang Nets trak overskrifter, var det fordi, de udsendte en advarsel omkring, at svindelmails var i omløb.

Selvom det er ved at være en måneds tid siden, så er det altid godt at være særligt opmærksom på, når man modtager en uventet mail fra en stor spiller som Nets; og at man ikke reagerer prompte med at klikke på et tilsendt link eller lignende.

Anbefalet til dig