Trist nyt: Populær festival endt i udfordringer

Af: Mie M.B

|

13/02/2024

Foto: Shutterstock
Manglende tilladelse til afholdelse af festivalen har manglet de sidste 10 år

Mest læste i dag

Tisvildelejes populære festival Musik i Lejet er endt i juridiske udfordringer, efter det er kommet frem, at festivalens afholdelse strider mod gældende kommunale regler i Gribskov Kommune. Efter en indberetning via kommunens whistleblowerordning i maj 2023, har to uafhængige advokatfirmaer, Horten og Codex, undersøgt sagen og konkluderet, at festivalen har været i konflikt med lokalplanens anvendelsesbestemmelser og manglet nødvendige landzonetilladelser. Det skriver Ekstra Bladet.

På trods af disse konklusioner valgte Gribskov Kommune at tillade afholdelsen af Musik i Lejet i juli 2023. Gribskov Kommune har nu iværksat en proces for at ændre lokalplanen, så festivalen fremover kan afholdes i overensstemmelse med lovgivningen, uden at det forventes at medføre ekstra omkostninger for kommunen, bortset fra eventuelle udgifter til konsulentbistand.

Musik i Lejet, som har været en årlig begivenhed siden 2009, er en væsentlig kulturel og økonomisk faktor for lokalområdet. Festivalens pressechef, Jesper Gisli, understreger festivalens betydning og udtrykker optimisme omkring dens fremtid. Han forsikrer, at der ikke er bekymring for festivalens eksistens, hverken i 2024 eller fremad. Gisli påpeger, at alle parter har handlet i god tro gennem årene, og at eventuelle tvivlsspørgsmål omkring tilladelser nu ser ud til at blive løst.

Anbefalet til dig