Trist nyt: Populært stævne aflyst på grund af mangel på frivillige

Af: Mie M.B

|

24/01/2024

Nyheder
Foto: Google Street View
Foto: Google Street View
Tendensen er et velkendt fænomen blandt mange foreninger og klubber

Lige nu læser andre også

Det populære ridestævne, Rømø Beach Jump, som tidligere har tiltrukket over 400 ekvipager og 1000 heste, har nu midlertidigt sat stævnet på pause, på grund af mangel på frivillige, der kan bære arrangementet videre. Det skriver JydskeVestkysten.

Årsagen er en udfordring, som mange foreninger og arrangementer kan nikke genkendende til. Finn Märcher, medlem af styregruppen bag stævnet, forklarer, at organisatoriske ændringer i Tinglev Rideklub har fjernet fokus fra Rømø Beach Jump. Samtidig er mange tidligere medlemmer af styregruppen flyttet væk, hvilket har efterladt et tomrum af engagerede frivillige.

Næstformanden i Tinglev Rideklub, Ulla Martens, bekræfter udfordringen og pointerer behovet for mange frivillige arbejdstimer, især når udstyr skal transporteres fra Tinglev til stranden. Hun reflekterer over den generelle udfordring med at finde frivillige, da mange foretrækker at betale frem for at engagere sig aktivt.

Selvom stævnet ikke er lukket ned permanent, er det midlertidigt sat på pause, indtil der kan mobiliseres tilstrækkelig frivillig støtte. Finn Märcher holder dog en lille dør åben for en genoplivning, men understreger samtidig, at det kræver betydelig indsats og engagement. Ulla Martens mener, at den udbredte tendens med at foretrække at betale frem for at deltage er tydelig i idræts- og foreningslivet, hvilket skaber udfordringer for mange arrangementer.

Anbefalet til dig