Trist nyt: Stort holding firma går konkurs og fyrer 40 medarbejdere

Af: Mie M.B

|

28/02/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Derudover bliver stort prestigeprojekt ligeledes lagt i graven

Mest læste i dag

René Birch opnåede milliardærstatus ved at sælge Birch Ejendomme til en kapitalfond for nogle år siden. I løbet af de seneste uger er der dog blevet tegnet et billede af Birch som værende under økonomisk pres, tvunget til at sælge ud eller nedskalere flere af sine projekter, nogle af hvilke er kollapset eller tæt på. Det skriver Finans.

Onsdag morgen blev det afsløret, at GMB Entreprise Holding, et selskab under Birch, er taget under konkursbehandling. Dette selskab ejer GMB Produktion og GMB Entreprenør, som for nylig henholdsvis gik i rekonstruktion og konkurs. Trods det seneste regnskabsår med et overskud på 9 millioner kroner efter skat, er selskabet nu under konkurs.

Advokat Søren Christensen Volder, der er udpeget som kurator i konkursboet, mener, at konkursen er en strategisk handling for at samle Birchs forretninger under én paraply. Ifølge Volder foregår der en tilpasning af Birchs koncern i samarbejde med finansielle kreditorer.

Yderligere nyheder omfatter lukningen af Birchs prestigeprojekt, GMB Motorsport, som han besluttede at lukke gennem en frivillig likvidation. Motorsportsholdet, som havde ambitioner om at blive "Danmarks nye store motorsportshold" og deltog i det berømte Le Mans racerløb, vil ikke længere være en del af Birchs portefølje.

Denne beslutning kommer i kølvandet på afskedigelser i både GMB Motorsport og GMB Ejendomme, hvor sidstnævnte havde planer om at producere 3.000 boliger årligt. Birch udtrykker dyb sorg over de mange afskedigelser og understreger, at han ikke længere vil investere i motorsport, især under de nuværende økonomiske udfordringer.

Tilbage i 2022 solgte Birch sit livsværk, Birch Ejendomme, til den britiske kapitalfond Aermont for en fortjeneste på 1,2 milliarder kroner, hvilket markerede højdepunktet i hans karriere.

Anbefalet til dig