Trist nyt til disse danskere: Taber penge på den nye skatteplan

Af: Ida Hansson

|

15/12/2022

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Skatteplanen er landet, og der er delte meninger.

Mest læste i dag

Hvis vi spoler tiden godt én time tilbage, så stod det klart, at Mette Frederiksen fortsætter som statsminister, mens Jakob Ellemann-Jensen varetager posten som vicestatsminister og forsvarsminister og Lars Løkke Rasmussen bliver udenrigsminister. 

Det sker i kølvandet på et pressemøde i går, hvor det endelig blev sikkert, hvem der skal danne Danmarks kommende regering. 

Og nu har de fremlagt en skatteplan, som ifølge Cepos vil give lettelser for mange, men ikke for direktørfamilien med en årsindkomst på 3,6 millioner kroner. 

Når den kommende regering justerer skatten i bund og top, stiger skatteregningen til nogle af landets rigere direktørfamilier. 

Det fremgår af beregninger fra den liberale tænketank Cepos. En familie med to børn - og udgifter til børnehave og SFO - med en samlet indkomst på 3,6 millioner kroner vil miste 9200 kroner årligt. 

Humlen er ændringen af topskatten, som regeringen præsenterede onsdag. 

Beregningen, der er baseret på, at den ene voksne i husstanden årligt tjener 3 millioner, mens den anden tjener 600.000 kroner. 

Beregninger som sidenhen er bekræftet af Danske Bank. De beregninger viser også, hvordan top-topskatten kommer til at koste knaster for folk med ekstra høje indtægter. 

Socialdemokratiet, Venstre og Moderaterne vil også forhøje skattesatsen på topskat med fem procentpoint for indkomster over 2,5 millioner kroner. Det er en tanke, som Moderaterne har lagt frem før valget. 

Samtidig forhøjes beskæftigelsesfradraget. Det er en måde at lette skatten i bunden - for alle lønmodtagere. 

Omvendt nedsættes topskattesatsen med 7,5 procentpoint for indkomster op til en grænse 750.000 kr. 

Det giver en kvart million danskere en halvering af deres topskat, hvis du spørger den nye vice- og forsvarsminister Jakob Ellemann-Jensen. 

Det er også en række skattegevinster for andre familietyper. 

Det drejer sig blandt andet om pensionistpar med en indkomst på et niveau, så parret kan modtage fuld ældrecheck. De får 5900 mere om året ifølge Cepos. 

Det skyldes blandt andet, at den skattepligtige ældrecheck forhøjes med 4700 kroner. 

Cepos kalder det en beskeden skattereform. Den vil ifølge tænketanken øge arbejdsudbuddet med 4000 personer.

Anbefalet til dig