Trist nyt til ejere af benzin- og dieselbiler

Foto: Privat
Priserne er steget.

Mest læste i dag

Priserne på benzin og diesel er på et utal af bilejeres læber.

I december måned steg oliepriserne betydeligt, hvilket naturligvis er triste nyheder for dem, der kører en benzin- eller dieselbil.

Mens flere frygter at niveauerne vender tilbage til det niveau, brændstofpriserne var på for omtrent to års tid siden, så deler investeringsøkonom, Per Hansen, beroligende nyt.

Det skriver Ekstra Bladet.

Til trods for stigningerne i 2023's sidste måned, så kalder han det for 'ikke alarmerende' over for Ekstra Bladet, og understreger, at den seneste tids prisstigninger på olie ikke er bekymrende i det store billede.

Hans vurdering kommer på et tidspunkt, hvor flere faktorer bidrager til usikkerhed omkring olieprisernes fremtid, herunder konflikter i Mellemøsten, der udgør en væsentlig del af denne usikkerhed.

Men ifølge Hansen, er der også positive tegn, der modvirker disse stigninger.

USA's position som verdens førende olieproducent, foran både Saudi-Arabien og Rusland, har skabt en balance på verdensmarkedet, da Vesten dermed ikke er så afhængig af Saudi-Arabien og Rusland, som dermed ikke selv kan diktere priserne.

Per Hansen forudser en langsommere vækst i 2024, hvilket vil påvirke efterspørgslen efter olie:

"Efterspørgslen er med til at trække olieprisen lidt ned, og efterspørgslen efter olie er nok det, der gør forskellen på vægtskålen", forklarer han.

Per Hansen ser ikke tegn på, at efterspørgslen på olie vil overstige tilgængeligheden:

"Det leder mig til at sige, at medmindre vi ser en yderligere eskalering i Mellemøsten, er der ikke nogen udsigt til, at oliepriserne hverken stiger eller falder fra det nuværende niveau udover de normale svingninger", udtaler han.

Anbefalet til dig