Trist nyt til ejere af benzin- og dieselbiler: Én liter brændstof kan stige til 26 kroner

Nyheder
Foto: Privat
Det kan blive rigtig dyrt at fylde sin bil.

Mest læste i dag

I år 2000 var prisen på en liter benzin lidt over otte kroner, hvorfor der nok er mange bilejere, der drømmer sig tilbage til den tid.

I dag er sagen nemlig en helt anden, og hvis man skal have fyldt bilen i dag, skal man betale mere end 14 kroner per liter.

Det værste af det hele er, at det ser ud til at blive noget dyrere i fremtiden.

Sådan skriver Dagens.dk ifølge Boosted.dk.

I 2027 ser det ud til, at der vil blive indført et kvotesystem for brændstof, som vækker stor bekymring hos forbrugerne, da priserne kommer til at stige markant, hvis det bliver en realitet.

Energibranchen afslører, at priserne kan nå op på 26 kroner per liter, hvilket det er langt over de ellers svimlende niveauer, vi så, da priserne toppede under energikrisen tilbage i 2022.

En del af EU's plan

Det nye regelsæt fra EU vil kun gøre ondt værre.

"Vi har haft møder med repræsentanter i brændstofindustrien, som mener, at prisen kan stige til op mod 40 svenske kroner pr. liter", siger Peder Blohm Bokenhielm, der er talsmand for Fuel Rebellion, til Carup.

Forudsigelsen betyder, at danske bilister muligvis skal betale 26 kroner literen, hvis kvotesystemet bliver implementeret som planlagt.

Kvotereglerne, der også er kendt som ETS 2, er en del af EU's klimaplan 'Fit for 55' og vil ensrette prissætningen på kvoterne i alle 27 medlemslande.

Det er altså bilisterne, der ender med at betale regningen for denne CO2-reduktion. De første kvoter, som forventes at blive indført i 2027, antages at øge benzinprisen med 1,09 kroner per liter og dieselprisen med 1,17 kroner per liter.

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Kvinde lægger 2 opvasketabs i vaskemaskinen - og se så magien ske Flere danskere har oplevet problemet, og det kan løses med denne simple metode.

Anbefalet til dig