Trist rekord: Så mange kæledyr bliver dumpet i papkasser

Af: Mie M.B

|

28/12/2023

Foto: Dyrenes Beskyttelse
Foto: Dyrenes Beskyttelse
Selvom antallet af sager af steget, er antallet af dyr dog faldet fra sidste år

Mest læste i dag

Antallet af sager om dumpede dyr er steget markant, og Dyrenes Beskyttelse rapporterer om flere tilfælde i løbet af årets første 11 måneder sammenlignet med hele 2022. Organisationen har været vidne til en bekymrende tendens, hvor dyr, ofte kaniner og killinger, efterlades i papkasser nær internater og lider under utilstrækkelige forhold. Det skriver TV2.

Selvom antallet af sager er steget, er det heldigvis gået ud over færre dyr end tidligere år. Dyrenes Beskyttelse forklarer, at årsagen kan være, at der i år er tale om flere voksne og større dyr, hvilket indikerer en ændring i tendensen fra uventede kuld killinger og kaninunger.

Internatleder Rolf Nordentoft udtrykker bekymring over udviklingen og appellerer til hårdere straffe for at afskrække folk fra at dumpe deres dyr. Han påpeger, at organisationen ønsker, at politiet skal have flere ressourcer til at efterforske sagerne.

Dyrevelfærdsordfører Carl Valentin fra Socialistisk Folkeparti støtter behovet for skrappere straffe, især på dyreområdet, hvor strafferammen ifølge ham er for lav. Han mener, at det er nødvendigt med betydelige konsekvenser for dem, der forlader dyr i papkasser, da det er en alvorlig forbrydelse.

Flere politiske partier, herunder Dansk Folkeparti og Venstre, har tilsluttet sig kravet om højere straffe i sager om dumpede dyr. Dyrene, der efterlades, lider ofte af fysiske og ernæringsmæssige problemer, og nogle tilfælde ender tragisk med aflivning.

Internatlederen understreger behovet for bedre forståelse blandt potentielle dyreejere om ansvar og pleje af kæledyr. Han anbefaler, at folk sætter sig ind i dyrets behov, før de anskaffer sig det, og opfordrer til ansvarlig adfærd for at sikre dyrs velfærd.

Foto: Dyrenes Beskyttelse

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Ville ikke være med: Dette nægtede Puk Elgård at gøre i Go' Morgen Danmark I syv år var Puk Elgård vært på Go' Morgen Danmark - og undervejs var det særligt én udfordring, som hun svarede klart nej til.

Anbefalet til dig