Trist udmelding fra DMI: Masser af regn

13/1/23 08:34

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Desværre skal danskerne til at forberede sig på en hel del regn.

Danskerne har taget hul på 2023 med særdeles meget regnvejr. 

Og de kommende dage bliver ingen undtagelse. For før sneen melder sig på banen i starten af næste uge, så skal danskerne så småt begynde og byde velkommen til regn og rusk. 

Og selvom der intet usædvanligt er i lavtryksvejr om vinteren, så har det været noget kraftigere end normalt. 

Weekenden kommer også til at byde på en masse regn, inden vejret ændrer karakter i starten af næste uge. 

Sådan lyder meldingen fra Danmarks Meteorologiske Institut (DMI)

Samlet set ventes der resten af ugen at falde yderligere mellem 10 og 30 mm regn, i Vestjylland lokalt måske lidt mere. Alle dagene ventes der at komme indslag af nedbør, enten i form af udbredt regn eller som byger med store lokale variationer i nedbørsmængderne. Men på nuværende tidspunkt er der ingen prognoser, der giver kraftig regn med mere end 24 mm på 6 timer.

Desuden kommer der også perioder med kraftig blæst fra sydlige eller vestlige retninger. Som det ser ud nu, spår prognoserne, at vinden kulminerer på søndag med en frisk vind til kuling fra sydvest og vest, ved kysterne stedvis hård kuling, lokalt måske stormende kuling, og med kraftige vindstød.

I den sydlige halvdel af landet ventes vindstød generelt af stormende kuling, stedvis af stormstyrke, og lokalt måske stærk storm (omkring 30 m/s).  

DMI udsender også et varsel om kraftig vind, hvis middelvinden når stormende kuling. Den kraftige vind ser ud at give problemer med forhøjet vandstand ved Vadehavet og dele af Vestkysten.