Trist udmelding fra DMI: Masser af regn på vej

Af: Ida Hansson

|

20/03/2023

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Nu kommer DMI med en ikke særlig opløftende udmelding.

Lige nu læser andre også

Den kommende uge vil vejret komme fra sydvest, hvilket betyder, at vi kan forvente både milde og våde forhold i marts måned.

Når den fugtige og milde Atlantiske luft strømmer ind over det forårskolde Danmark, vil det medføre en del regn, samt skabe betingelser for dis og tåge. Disse fænomener vil have en tendens til at opstå om natten, når temperaturen falder, og vinden aftager. Det skriver DMIs meteorolog Erik Hansen på DMIs hjemmeside i går aftes.

Selvom der vil være længere tørvejrsperioder, vil regnen dominere denne uge og gøre den ekstra våd.

Mandag vil byde på dagtemperaturer mellem 6 og 10 grader, men i løbet af ugen vil luften blive en smule mildere. Om eftermiddagen kan vi forvente temperaturer mellem 10 og 12 grader, dog kun når det ikke regner, hvilket der er en betydelig risiko for.

Selvom der er nogle kraftige regnfronter på vej over landet, forventes nedbørsmængderne ikke at nå varslingskriteriet for kraftig regn, som er 24 mm på 6 timer eller 30 mm over 24 timer.

Dog kan den gentagne regn efterhånden skabe problemer med vand på markerne og fyldte grøfter.

Når vi rammer starten af næste ugen forventer DMI, at vejret fortsat vil være ustadigt, mens det antageligt kan gå hen og blive lidt køligere.

Anbefalet til dig