Trist udvikling i danske supermarkeder: Vil koste op mod 2 milliarder kroner

Af: Mie M.B

|

15/01/2024

Nyheder
Foto: Google Street View
Foto: Google Street View
De Samvirkende Købmænds administrerende direktør håber nu på politisk initiativ

Lige nu læser andre også

Dagligvarebutikkerne oplever en rekordhøj, stigende bølge af butikstyverier. Ifølge en analyse fra november 2023 forventede De Samvirkende Købmænd (DSK) over 25.000 anmeldte butikstyverier ved udgangen af 2023. Dette vil koste den danske dagligvarehandel op mod 2 mia. kr. for sidste år. Det skriver Dagligvarehandlen.

En nylig undersøgelse fra Norstat for DSK viser, at næsten to ud af tre danskere mener, at der bør gøres mere for at tackle butikstyverier.

Adm. direktør Jannick Nytoft fra De Samvirkende Købmænd udtaler, at den stigende organiserede del af butikstyverierne, samt tilstedeværelsen af udenlandske tyve, udgør et bekymrende problem. Han påpeger, at der er en udbredt opfattelse i befolkningen af, at det er for nemt at begå butikstyverier.

Justitsminister Peter Hummelgaard (S) annoncerede kort efter årsskiftet, at han forventer at præsentere en række initiativer i begyndelsen af det nye år for at forebygge butikstyverier i detailhandlen. "Det glæder os naturligvis, at der er en forståelse for problemet og et kendskab til omfanget i befolkningen. Derfor venter vi nu med stor interesse på ministerens udspil," udtaler Jannick Nytoft.

Han håber på, at regeringens initiativer vil bidrage til at dæmme op for butikstyverierne og især den gentagne og organiserede kriminalitet. Butikstyverier har store konsekvenser for den enkelte købmand, påvirker de ansatte og skaber et utrygt arbejdsmiljø, tilføjer Nytoft.

Anbefalet til dig