Trods få arbejdsdage: Prins Joachim har enorm royal indtjening

29/08/2021

Nicolai Busekist

Foto: Shutterstock
31 arbejdsdage har prins Joachim og prinsesse Marie haft for kongehuset de seneste to år

Mest læste i dag

I august har 45-årige prinsesse Marie haft i alt tre arbejdsdage for kongehuset. Det lyder ikke af meget, men for den danske prinsesse er det faktisk mere, end hvad hun plejer.

Det er nemlig ikke ligefrem prins Joachim og prinsesse Marie, der står forrest i køen, når der skal uddelegeres arbejdsopgaver for monarkiet. Som et resultat af dette, er det kun ganske få dage om året, at de er på arbejde på vegne af kongehuset. Det skriver SE og HØR.

Kongehusets officielle kalender afslører, at prins Joachim har haft seks arbejdsdage på vegne af kongehuset de seneste to år. Tre af disse arbejdsdage dækker over hans deltagelse ved Copenhagen Historic Grand Prix.

I samme periode har prinsesse Marie påtaget sig en kende flere opgaver. Hun har nemlig været på arbejde for kongehuset 26 dage i løbet af de seneste to år. Derfor har de i alt haft 31 arbejdsdage i løbet af de to år, hvor de tilsammen har modtaget 7,7 mio. kr. i apanage.

Med andre ord, har det altså kostet de danske skatteydere 248.387 kroner for hver af deres arbejdsdage. Ved de arrangementer, hvor både prins Joachim og prinsesse Marie er dukket op, har det kostet 496.774 kroner for skatteyderne at sende dem på arbejde.

Ganske vist skal der tages højde for, at der har været corona i perioden, ligesom prinsen blev ramt af en blodprop. På trods af dette, viser den kongelige kalender, at de øvrige kongelige har en markant tættere pakket arbejdskalender, end Joachim og Marie.

Derfor har prins Joachim også tidligere været udsat for kritik, eftersom ikke alle er af den opfattelse, at han skal have apanage, når hans arbejdsbyrde er minimal.

Prinsesse Marie tog i den anledning sin ægtemand i forsvar, og påpegede, at hun mener, at kritikken er uretfærdig. Desuden har parret forklaret, at det ikke er dem, der har ønsket at flytte til Frankrig, og det tyder ikke på, at det er parret selv, der har besluttet, at de skal være nærmest udelukket fra de royale pligter, skriver SE og HØR.

Ikke desto mindre får de fortsat en høj apanage, selvom deres arbejdsbyrde ikke kan sammenlignes med de øvrige dele af den royale familie.

Anbefalet til dig