Trods flere dødsfald: Nu daler dagens smittetal igen

27/10/2020

Christian Granhøj Skouboe

Foto: Shutterstock
Dagens aktuelle coronatal taler deres eget tydelige sprog.

Mest læste i dag

Mandag rundede Danmark en trist milepæl. Først på eftermiddagen kunne Statens Serum Institut fortælle, at de det seneste døgn havde konstateret 1056 nye smittetilfælde inden for landets grænser. 

Samtidig steg antallet af indlæggelser også mandag. 18 flere havde siden lørdag haft behov for indlæggelse. To smittede personer var desuden døde i det forgangne døgn. 

Tirsdag er der igen nye tal, der viser i hvilken grad, smitten har spredt sig i det forgange døgn. Først på eftermidagen kunne Statens Serum Institut offentliggøre, at tallet er faldet igen. 745 nye smittede er der konstateret tirsdag. 8 er blevet udkskrevet fra deres indlæggelse og 2 er døde. 

Corona-tiltag virker

Tidligere på året frøs regeringen tre af danskernes fem ugers indefrosne ferie penge op. Dette skete som et træk, der skulle få gang i hjulene i en række af de berørte branche, der har været særligt hårdt ramt af coronaen. 

Nu fortæller NETS, at den mulighed for at få udbetalt indefrosne feriepenge sætter for tredje uge i træk positive spor i danskernes forbrug. Fra udbetalingen begyndte i uge 40 er forbruget med betalingskort vokset med omkring 10 % sammenlignet med samme periode tidligere år, viser tal Nets.

Konkret har der været tale om en vækst i værdien af kortbetalinger på mellem 9 og 14 % sammenlignet med samme periode tidligere år.

Regionalt voksede indkøbene især i hovedstadsområdet og region Midtjylland i den første uge, hvor indkøbene steg med hhv. 38 og 33 % i uge 40 sammenlignet med uge 39. Siden har der været mindre udsving i både opad og nedadgående retning i fire af de fem regioner målt på ugebasis. Som eneste region har der i Nordjylland været voksende forbrug siden uge 39.

Ifølge tidligere udmeldinger skal regeringen og resten af folketingspartier forhandle om optøning af de sidste to ugers feriepenge i løbet af efteråret. 

 

Anbefalet til dig