Trods flop i Qatar: Så meget tjente landsholdet på VM

02/12/22 06:10

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
De danske drenge mangler i hvert fald ikke penge.

Onsdag blev de danske drenge på ydmygende vis sparket ud af dette års VM allerede inden 1/8-finalerne, da Australien vandt 1-0. 

Ikke nok med det, så formåede det danske hold, der ellers var spået en sikker sejr mod både Tunesien og Australien, kun at score ét mål på tre kampe, ligesom de endte suverænt sidst i puljen.

Men de 26 danske VM-spillere har alligevel lidt at glæde sig over. 

Selvom de mildest talt ikke levede op til forventningerne, så fejler deres lønseddel nemlig intet. 

Det skriver Ekstra bladet, som desuden kan afsløre, at spillerne uanset resultatet af dette års VM var garanteret en pæn slat penge. 

Alle de 26 spillere kan således se frem til hele 891.000 kroner i honorar for de tre ydmygende kampe, hvilket altså svarer til 297.000 kroner pr. spiller pr. kamp - og det gælder også dem på bænken. 

Det betyder, at Jens Stryger Larsen, Daniel Wass, Jonas Wind, Yussuf Poulsen, Frederik Rønnow og Oliver Christensen, som alle sammen har det til fælles, at de aldrig fik spilletid, også kan se frem til den enorme lønseddel. 

Systemet er nemlig skruet sådan sammen, at alle 26 spillere modtager samme honorar, uanset hvor meget de har bidraget i kampene. 

Thomas Delaney, der måtte rejse hjem efter en skade i Danmarks første kamp mod Tunesien, kan således også se frem til en lille million for mindre end én times aktivt spil på banen. 

De danske drenge kunne dog have fået en del mere til bankkontoen, hvis de havde vundet over Australien og sikret sig en plads i 1/8-finalerne. 

Så var beløbet pr. spiller nemlig steget til 1.379.000 kroner, og hvis Danmark havde vundet VM, havde alle 26 spillere modtaget 4.950.000 kroner hver. 

Det er i øvrigt et beløb, der er højere end det, spillere fra hhv. Tyskland, Spanien og Frankrig modtager, hvis de vinder VM - og disse lande har trods alt stadig chancen.