Trods række af shitstorme: Rasmus Paludan får erstatning

21/12/2023

Nicolai O. Haugsted

Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
Den omdiskuterede politiker kan gå smilende fra retten.

Mest læste i dag

Den kontroversielle stifter af partiet Stram Kurs, Rasmus Paludan, er blevet tilkendt en erstatning på 30.000 svenske kroner, efter en svensk teenager er blevet dømt for at have fremsat dødstrusler mod ham.

Den svenske dreng er også blevet pålagt 20 timers ungdomstjeneste som straf.

Det skriver Ekstra Bladet.

Drengen truede Paludan på de sociale medier og erklærede i april 2022, at Paludan ville blive slået ihjel, hvis han vovede at besøge Kalmar.

Onsdag traf det svenske nævn, der har beføjelse til at tilkende erstatning i straffesager, beslutningen om at tilkende Paludan erstatning på 30.000 svenske kroner for denne konkrete sag.

Det svenske nævns beslutning kommer efter, at Rasmus Paludan stod over for 60 andre tilfælde af trusler, som blev fremsat i forbindelse med hans kontroversielle handlinger under valgkampagnen i Sverige i 2022, hvor han brændte koraner af.

Onsdagens afgørelse var dog specifik for de dødstrusler, der blev fremsat i april 2022.

Det skal bemærkes, at onsdagens beslutning er separat fra den afgørelse, der blev truffet onsdag, hvor Paludan ikke kunne få erstatning for de øvrige 60 tilfælde af trusler.

Rasmus Paludan har været kendt for at provokere med sin politiske ageren, og denne seneste sag kaster lys over udfordringer og farerne ved at deltage i kontroversielle handlinger i det offentlige rum.

Anbefalet til dig