Trods sne og slud: Dronningen vil ud!

Af: Mie M.B

|

03/01/2024

Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
Selv fire meter højt sne vil ikke afskrække Hendes Majestæt for denne tur

Mest læste i dag

Den danske dronning Margrethe ser frem til sin sidste nytårstaffel som regent og vil trods ustadigt vejr tage turen fra Christian IX's Palæ på Amalienborg til Christiansborg Slot i den ikoniske Guldkaret. Vejrudsigten forudser sne onsdag og regn med slud torsdag, men det vil ikke stoppe dronningen i at fuldføre den traditionsrige køretur. Det skriver B.T.

Guldkareten, bygget i 1840 af Henry Fife til Christian 8., er malet med 24 karat bladguld og bruges kun én gang om året til nytårskuren. Køretøjet er ikke opvarmet og trækkes af seks heste gennem Københavns gader. Tidligere ceremonimester for dronning Margrethe, Christian Eugen-Olsen, understreger, at det kræver ekstraordinære forhold for at overveje at aflyse turen, og at alt vil blive gjort for at sikre, at den sidste tur som regent bliver gennemført.

Dronningen vil have en opvarmet plaid i kareten, og hestene vil have skridsikkert underlag under hovene. Selv med fire meter sne ville hun stadig gennemføre turen, ifølge Christian Eugen-Olsen.

Anbefalet til dig