Trods stigende priser: Mange danskere er passive og gør intet

24/1/22 11:35

Julie Møller

Foto: Shutterstock.
Trods stigende el-priser gør tusindvis af danskere ingen indsats for at spare på strømmen. Det viser en ny undersøgelse.

Det seneste år er prisen på strøm steget voldsomt herhjemme, men alligevel har knap halvdelen af danskerne ikke lavet tiltag i hjemmet for at holde strømforbruget nede.

Det viser en ny rundspørge, som Kantar Gallup har foretaget for Gjensidige.

Her svarer 46 procent af de adspurgte, at de stigende priser på strøm ikke har fået dem til at ændre deres vaner for brug af strøm for at spare penge. 

Det er et meget højt tal, lyder vurderingen fra Henrik Sagild, der er direktør for Skade i Gjensidige. Han peger nemlig på, at det kun kræver en meget lille indsats for at resultatet kan mærkes, når regningen skal betales.

Trods stigende el-priser gør tusindvis af danskere ingen indsats for at spare på strømmen, det viser en ny undersøgelse. Foto: PR:

Trods stigende el-priser gør tusindvis af danskere ingen indsats for at spare på strømmen, det viser en ny undersøgelse. Foto: PR:

”Når priserne på strøm er historisk høje, kan man selv med få tiltag i hjemmet gøre en forskel. Det kan eksempelvis være at slukke lys, der ikke er behov for, at slukke apparater på stand-by og overveje, hvordan og hvornår, man bruger opvaske- og vaskemaskine,” siger Henrik Sagild i en pressemeddelelse. 

Samtidig er det ikke kun tiltag, der er godt for pengepungen lige nu. Det kan det også blive på sigt, ligesom et reduceret strømforbrug også er en gevinst for miljøet. 

”Jeg både tror og håber, at prisen på strøm falder, men vi ved også, at der med en lille indsats kan ske en reduktion i forbruget på helt op til en femtedel hos mange danskere. Og det vil ikke kun komme den enkelte til gavn på sigt, men det vil samtidig være et initiativ, der med gode vaner kan hjælpe miljøet, ved at vi generelt bruger mindre strøm,” siger Henrik Sagild fra Gjensidige.