Trodser anbefalinger: Sender danskere afsted til ‘orange’ lande

15/09/2020

Sarah Steenfeldt

På trods af Udenrigsministeriets anbefalinger, så i dag sendes en dansk gruppe afsted. Foto: Shutterstock
På trods af at Udenrigsministeriet på nuværende tidspunkt fraråder ikke-nødvendige rejser til flere lande, så er der et rejseselskab som ikke er bleg for at sende gæster afsted til disse destinationer.

Mest læste i dag

Du skal først flyve fra Københavns Lufthavn, hvorefter du mellemlander i Paris, hvor turen går videre til sydfranske Toulouse - her venter der en 200 kilometer lang bustur, før du endeligt når frem til den endelige destination i Andorra. Her skal du sammen med syv andre turister vandre i bjergene i lilleputstaten mellem Spanien og Frankrig. 

Det lyder sikkert attraktivt at tage en tur langt væk fra hverdagens stres og jag - og  i stedet nyde den storslåede natur i godt selskab. Der er bare lige et men, Udenrigsministeriet fraråder på nuværende tidspunkt alle ikke-nødvendige rejser til Andorra. Det stopper dog ikke rejseselskabet ‘Viktors Farmor’. Det skriver Standby.dk.

Klassens frække dreng

‘Vi tør, hvor andre tøver,’ er udmeldingen fra rejseselskabets produkt- og udviklingsdirektør Gudik Holm Plews. Derfor drager 8 danskere i dag afsted mod Andorra. 

Rejseselskabet som har eksisteret siden 1996 og har hovedsæde i Studstrup nord for Aarhus, mener nemlig at de er klar med en tur som er sikker. Produkt- og udviklingsdirektøren fortæller at Andorra har en god infrastruktur og at turisterne vil bo på det samme hotel under hele turen. 

“Vi er ikke klogere end Udenrigsministeriet, men er måske klassens frække dreng,” siger han til standby.dk.

De turister som snart drager ud af landet, er dog informeret om at deres rejsemål er orange og at det derfor anbefales, at de går i 14 dages karantæne, når de vender hjem til Danmark igen. 

Årsagen til at alle ikke-nødvendige rejser til Andorra frarådes, er fordi at Andorra på nuværende tidspunkt ikke længere opfylder kriterierne for lave smittetal i Udenrigsministeriets rejsevejledning. 

Det er niende gang at Viktors Farmor sender turister afsted til Andorra under corona-krisen, men det er første gang at de trodser myndighedernes anbefalinger og  sender en gruppe afsted.

Der planlægges flere ture til orange lande

Det er ikke den eneste tur som er på programmet, som er til ‘orange’ lande - Viktors Farmor planlægger yderligere tre til fire andre grupperejser, på otte til tolv dage, til destinationer som også på nuværende tidspunkt er orange.

Rejseselskabet fortæller både bus-og hotelpersonale i Andorra gør alt de kan for at beskytte de danske turister mod smittefaren.

Rejsebranchen har været hårdt ramt under corona-krisen og Viktors Farmor har ligesom mange andre rejseselskaber, været nødsaget til at opsige en række medarbejdere. Da hjælpepakkerne udløb, blev halvdelen af deres medarbejdere opsagt. 

I 2019 betjente Viktors Farmor omkring 5000 gæster fordelt på 80 destinationer i hele verden. I år håber selskabet at nå op over 1000 gæster.

 

Anbefalet til dig