Trodser ministerens anbefalinger: IKEA åbner igen

27/4/20 06:37

Christian Granhøj Skouboe

IKEAs butikker åbner igen i denne uge. Foto: IKEA i Aarhus
Den populære varehuskæden IKEA fortæller nu, at man er klar til at slå dørene op igen.

Mandag slår IKEA endnu en gang dørene op for danske kunder. Kædens varehuse har ellers holdt lukket, siden Danmark lukkede ned i sidste måned. Nu mener kæden dog, at tiden er moden til at åbne igen. Det er dog ikke alle, der er enige i det. 


Det fortæller DR.

I sidste uge skabte det glæde i mange danske hjem, da Aalborg Zoo, Odense Zoo, Københavns Zoo og Givskud i en fælle pressemeddelelse kunne overbringe det daglige budskab, at man nu ville åbne haverne igen, så danskerne kunne komme lidt ud og møde de dyreunger, som er blevet født under coronaen. 

En dag senere advarede erhvervsminister Simon Kollerup (S) og justiutsminister Nick Hækkerup (S) dog mod en for tidlig åbning. Samtidig henstillede de to ministre til, at ingen større butikker eller forlystelsesparker åbner uden først at have koordineret det med myndighederne. 

Føler sig klar

IKEA fortæller, at kældens medarbejdere føler, at man er godt forberedte på igen at hjælpe danskerne med at stille shoppelysten. I løbet af coronaen er både butikker og personale blevet forberedt på den nye virkelighed, som de møder ind til mandag morgen. 

"Vi føler, at vi har vores foranstaltninger på plads," fortæller varehuschef Mads Satsman-Nørhede fra Ikea i Taastrup til DR. 

Foranstaltningerne indebærer bl.a. kundetællere, så man hele tiden kan holde styr på, hvor mange handlende, der befinder sig i butikkerne. Den opgave vil vagter hjælpe med at håndhæve. Derudover er der opsat håndsprit i alle kædens butikker, ligesom afstandsmærker og plexiglas skal hjælpe ansatte og handlende med at holde den nødvendige afstand til hinanden.