Troede corona var fup: "Jeg føler mig som en spritbilist, der har dræbt min familie"

15/10/20 07:15

Christian Granhøj Skouboe

Tony Green er bl.a. blevet interviewet af CNN. Foto: Privatfoto
Et par inviterede til familiesammenkomst midt under corona. Det valg fortryder de nu bitterligt.

Da Tony Green besluttede at være vært for en lille familiesammenkomst i juni, gjorde han det dels af frustration over corona-restriktionerne. Den beslutning fortryder han dog i dag.

Det fortæller den amerikanske mand i et interview med CNN. I sin hjemstat Texas kendte han ingen, der var blevet syge i de tidlige måneder af pandemien, da de fleste tilfælde i USA på daværende tidspunkt fandtes i New York og de andre storbyer på østkysten. 

Tony troede derfor, at "det var et overdrevent mediebedrageri,” som den 43-årige selv beskrev det i en klumme i den anerkendte avis The Washington Post.

Derfor traf Tony Green og hans kæreste en beslutning, der skulle vise sig at blive skæbnesvanger for deres familie og i dag har bragt megen fortrydelse med sig. De inviterede Tonys forældre og svigerforældre til at komme forbi en hel weekend. Her skulle de spise god mad, se film og gå ture sammen efter flere måneder i isolation, hvor familien havde været adskilt. Det fortryder parret i dag. 

To døde indtil videre

Weekenden var hyggelig, men det fik en brat afslutning, fortæller Tony Green. Inden for få dage blev både han, hans kæreste og begge par testet positive for coronavirus. Derudover var otte personer i resten af familien også blevet smittet. 

Tony udviklede alvorlige symptomer, der gjorde han måtte indlægges i tre dage, da virussen angreb hans nervesystem. Til sidst kom han sig dog. Hans svigerfar og hans svigerfars mor var dog ikke så heldige. De døde begge af coronavirus.

Svigerfaderen, som Tony kalder sin "bedste ven" fik hjælp af en respirator, men var i bedring, indtil den ene af ​​hans lunger kollapsede, og den anden blev fyldt med væske. Maskinerne holdt ham i live i næste to måneder, men så døde han. 

”Den følelse, som jeg har, er ligesom hvad, ville jeg sige, en spritbilist ville have, hvis de havde dræbt deres familie,” udtalte Tony Green i et interview med CNN. Inden han fortsætter:

"Det var utilsigtet, men det var her i mit hjem, det skete. Så du ved, at der er en følelse af ansvar."