Truer Peter Ingemann: "Jeg bliver nødt til at melde dig til politiet"

19/04/2022

Sarah Steenfeldt

Foto: Hauerbach Peter/Her Og Nu/Ritzau Scanpix
Peter Ingemann bliver truet med politianmeldelse på Facebook.

Mest læste i dag

I påsken delte Peter Ingemann et billede fra sin have, hvor han har hejst det ukrainske flag. 

"Solen stået op over fredelige Silkeborg. Det ukrainske flag er hejst i dyb respekt for den fantastiske og heroiske kamp som landet befolkning kæmper imod Putins udryddelseskrig," skrev Peter Ingemann til billedet af det ukrainske flag i sin have.

Samtidig ønskede han dronning Margrethe stort tillykke med hendes 82-års fødselsdag den 16. april.

Peter Ingemanns opslag har dog tilsyneladende bragt sindet i kog hos en anden Facebook-bruger, som derfor har truet TV 2-værten med en politianmeldelse.

På Facebook fortæller Peter Ingemann selv om episoden, hvor han samtidig understreger at det er fuldt lovligt at flage med det ukrainske flag.

Han deler et billede af kommentaren fra Facebook-brugeren, der har skrevet det i kommentarfeltet til Peter Ingemanns billede.

'Tror Jesus ville være enig"

"Peter... Jeg bliver nødt til at melde dig til politet. Perioden er ovre med at flage med det ukrainske flag," lyder det fra Facebook-brugeren, hvis navn er blevet streget.

"Skulle vi måske liiiiiige slappe lidt af? Ligefrem at bebyrde politiet med om jeg flager med det ukrainske flag i min have eller ej…….," skriver Peter Ingemann og fortsætter:

"Og som i øvrigt er fuldt lovligt at gøre.  Indtil videre til den 15/5. Skulle vi ikke bruge tiden på at støtte hinanden og dem der har det svært - og ikke gå og anmelde hinanden. God 2. Påskedag - tror faktisk også Jesus ville være enig.

Ifølge Justitsministeriets hjemmeside er det lige nu tilladt at flage med det ukrainske flag frem til den 15. maj.

"Justitsministeren har besluttet at forlænge tilladelsen til, at private og offentlige myndigheder, der måtte ønske det, flager med det ukrainske flag, til og med den 15. maj 2022. Statslige myndigheder skal dog flage med Dannebrog på de officielle flagdage i perioden," lyder det fra Justitsministeriet.

Anbefalet til dig