Trump anklager FBI: "De stjal mit pas"

16/08/2022

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Tidligere præsident Donald Trump hævder nu, at FBI-agenter 'stjal' hans pas under deres razzia for en uge siden.

Mest læste i dag

’Wow! I razziaen fra FBI i Mar-a-Lago stjal de mine tre pas (det ene udløb) sammen med alt andet,' skrev Trump på sin Truth Social-platform mandag eftermiddag.

'Dette er et angreb på en politisk modstander på et niveau, der aldrig er set før i vores land. Tredje verden!' tilføjede han.

Trump gav ikke yderligere detaljer om hans pas, som tilsyneladende blev beslaglagt af FBI under deres razzia sidste mandag.

Hvis FBI faktisk beslaglagde Trumps pas, ville han formentlig ikke være i stand til at rejse uden for USA.

Ekspræsidenten kan have haft et rødt diplomatpas til officiel regeringsrejse, oven i sit almindelige blå pas til amerikanske statsborgere, ifølge Daily Mail.

FBI's ransagningskendelse og listen over genstande, der blev frigivet af en føderal dommerdommer fredag ​​eftermiddag, indikerede, at agenter tog 20 kasser med genstande fra Mar-a-Lago.

Materialerne omfattede ringbind med fotografier, oplysninger om den franske præsident Emmanuel Macron og en række klassificeret materiale. Det skriver Metro.

Et sæt dokumenter blev mærket "diverse klassificerede TS/SCI-dokumenter", som henviser til tophemmelige/følsomme opdelte oplysninger. Der blev også fundet fire sæt tophemmelige papirer, tre sæt hemmelige dokumenter og tre sæt fortrolige optegnelser.

Trumps pas var ikke opført blandt genstandene, og mandag var første gang, han hævdede, at de blev taget.

Ekspræsidentens indlæg på sociale medier kom få timer efter, at han gav sit første interview, siden FBI udførte en ransagningsordre. Han fortalte Fox News Digital, at 'landet er i en meget farlig position'.

"Der er en enorm vrede, som jeg aldrig har set før, over alle svindelnumrene, og denne nye - års svindel og heksejagt, og nu det her," sagde han.

Trump kaldte razziaen for en 'fidus' ved at sige: 'Befolkningen i dette land vil ikke stå for endnu et fupnummer'. Han sagde også, at hans repræsentanter kontaktede justitsministeriet og tilbød at hjælpe.

"Uanset hvad vi kan gøre for at hjælpe - fordi temperaturen skal bringes ned i landet," sagde Trump. "Hvis den ikke er det, vil der ske frygtelige ting," tilføjede han.

Anbefalet til dig