Trump kendt skyldig i seksuelt overgreb: Dét skal der ske nu

10/05/2023

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Den tidligere præsident planlægger at anke dommen, men hvad sker der nu?

Mest læste i dag

Donald Trump blev af en jury fundet skyldig i at have forgrebet sig på en klummeskribent, og det, der sker nu, kan definere hans chancer for at bliver valgt til præsident ved det næste valg.

Det viste sig ved retssagen, at den tidligere amerikanske præsident havde misbrugt skribenten E. Jean Carroll og udsat hende for overgreb og ærekrænkelse.

Ni nævninge kom med deres dom tirsdag den 9. maj og fandt, at Trump ikke voldtog Carroll, men misbrugte hende seksuelt og tildelte hende 5 millioner dollars i erstatning. Det skriver Mirror.

Den nu 79-årige Carrol og hendes advokat Roberta Kaplan talte ikke med journalister uden for retssalen, men advokaten sagde, at de er meget glade for dommen.

Men få minutter efter beslutningen reagerede Trump med raseri og fastholdt, at han ikke engang kendte Carroll.

“JEG HAR ABSOLUT INGEN IDE OM, HVEM DEN KVINDE ER. DENNE DOM ER EN SKÆNDE – EN FORTSÆTTELSE AF DEN STØRSTE HEKSEJAGT NOGENSINDE!” skrev han på sin sociale medieplatform Truth Social.

Dommen blev offentliggjort tirsdag i en føderal retssal i New York City efter blot tre timers overvejelser.

Panelet - bestående af seks mænd og tre kvinder - afviste Carrolls påstande om, at hun blev voldtaget, men fandt Trump ansvarlig for at have seksuelt misbrugt hende.

Folk i retssalen græd glædestårer, da dommen over Trump faldt.

Dommen kan få enorme konsekvenser for Trump, som allerede har lanceret sit præsidentkandidatur i 2024.