TrygFonden advarer mod denne fristende aktivitet: Følg disse 5 råd - især nr.4 er vigtig hvis uheldet er ude

Af: Mie M.B

|

08/01/2024

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Hold især øje med små børn og hunde

Lige nu læser andre også

Skøjteløb på isen er en fornøjelig vinteraktivitet, men før du kaster dig ud på de frosne overflader, er det afgørende at sikre, at isen er solid. At falde igennem isen kan være farligt, og derfor er der visse forholdsregler, du bør tage, inden du glider ud på isen. Det skriver TrygFonden.

Første og vigtigste skridt er at undersøge kommunens retningslinjer for isfærdsel. Mange kommuner overvåger dagligt isens tykkelse på udvalgte steder og angiver sikre områder med skilte. Det er altid klogt at tjekke kommunens hjemmeside for opdateret information om, hvor det er tilladt at færdes sikkert.

Nogle søer og områder, såsom havne og kyster, kan dog aldrig betragtes som sikre, og derfor frarådes det at gå på isen her. Dette kan skyldes siv- eller træbevoksning langs kanten, hvilket gør isen ustabil.

For sikker færdsel på isen er her fem gode råd:

  • Respekter kommunens retningslinjer og gå kun ud på isen, hvor det er tilladt.

  • Undlad at medbringe barnevogne, hunde eller andre, der ikke kan hjælpe sig selv i tilfælde af isbrud.

  • Hvis du mærker, at isen giver efter, gå forsigtigt tilbage på land og undgå at hoppe, da dette kan belaste isen yderligere.

  • Undgå at færdes alene på isen; det er altid sikrere med selskab, så der er hjælp til rådighed.

  • Hvis du ser andre på usikker is, så anråb dem om at vende tilbage til land for at undgå ulykker.

Når man vurderer isens sikkerhed, er det ikke kun tykkelsen, der er afgørende. Faktorer som istemperaturen, saltholdigheden i det frosne vand, isens belastning og adfærd spiller også en rolle. Brug derfor din sunde fornuft og følg kommunens retningslinjer for en sikker og sjov oplevelse på isen.

Anbefalet til dig