Turistet feriested erklærer otte dages undtagelsestilstand

Af: Naja Radik

|

09/07/2022

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Danskere der er på vej til Portugal, er blevet advaret om farlige varmeniveauer, hvilket har resulteret i en otte dags undtagelsestilstand. Temperaturerne forventes, at stige til 43 grader i denne uge.

Mest læste i dag

Lander, der allerede oplever tørke, frygter nu, at det varme vejr vil resultere i flere skovbrande, som kan påvirke en tredjedel af landet.

Indenrigsminister José Luis Carneiro sagde:

"Regeringen vil udsende en advarselserklæring, der siger mod, at begrænse enhver aktivitet, der kan bringe befolkningen i fare."

De nuværende restriktioner forbyder adgang til udsatte skove, samt forbud mod fyrværkeri på sommerfestivaler.

Portugals civilstyrelse oplyser, at beredskabet er i højeste alarmberedskab.

Det er ikke kun Portugal, der er i fare, de høje og farlige temperaturer, har også ført til advarsler på tværs af nogle af de spanske øer. 

Sundhedschefer på De Kanariske Øer, har udsendt en hastealarm, da temperaturen på tværs af øerne forventes, at stige til midten af 30 grader og mere.

De opfordrer turister til, at være ekstra forsigtige i solen og ikke risikere at få hedeslag eller alvorlig solskoldning.

Sundhedsministeriet under De Kanariske Øers regering, har aktiveret meddelelser om sundhedsrisici mellem den 9. og 11. juli, på både Gran Canaria, Tenerife, Fuerteventura, Lanzarote og La Palma. Det skriver The Sun.

Anbefalet til dig