Tusindvis af unge rammes

03/02/2022

Ida Hansson

Foto: Søren Gylling/Jysk Fynske Medier/Ritzau Scanpix
Første weekend efter genåbningen står for døren, men det har også en bagside.

Mest læste i dag

Efter flere måneder væk fra dansegulvet kan danskerne fra 1. februar benytte sig af byernes pulserende natteliv, og frem mod den første weekend med åbne natklubber og diskoteker ser særligt den yngre del af befolkningen frem til at komme ud. 

For rigtig mange unge er det dog ikke uden risiko at lade drinksene flyde en aften i byen. En ny undersøgelse foretaget af Kantar Gallup for viser nemlig, at mere end hver fjerde dansker mellem 18 og 29 år er kommet til skade på grund af fuldskab inden for de seneste tre år.

Blandt alle aldersgrupper er det blot en ud af ti der er kommet til skade. Det oplyser Gjensidige i en pressemeddelelse. 

Undersøgelsen viser også, at det ikke er alle unge mennesker, der er lige tilbøjelige til at komme til skade under påvirkning af alkohol. Det er nemlig særligt slemt blandt gruppen af unge mænd. 

Helt op mod hver tredje unge mand mellem 18 og 29 er nemlig kommet til skade under beruselse inden for de seneste tre år. For kvinderne i samme aldersgruppe er tallet noget lavere. Her er det lidt mere end to ud af ti der har svært ved at bevare kontrollen i de sene nattetimer. 

Undersøgelsen er foretaget af Kantar Gallup blandt 1543 repræsentativt udvalgte danskere for Gjensidige i november/december 2021.

Anbefalet til dig