TV 2 med nyt træk: Det kommer det til at betyde for dig

25/08/2023

Mathias Busekist

Foto: Shutterstock
TV 2 stopper med at bestille nye programmer.

Mest læste i dag

Spareøvelsen, som ramte Viaplay Group over sommeren, har ramt TV 2.

Det betyder især én ting for dig som TV 2-seer: Det er slut med nye programmer.

Og skulle du høre til dem, der elsker at se TV 2, vil forandringen allerede være til at mærke den kommende tid.

Det fortæller tv-ekspert Claus Bülow Christensen, som over for B.T. forklarer, at det er en konsekvens af, at markedet lider.

"Hovedårsagen er usikkerhed. Hvordan tv-markedet udvikler sig, og hvordan man fremover skal tjene penge på reklamer," fortæller Claus Bülow Christensen, der er digital analytiker og arrangør af Copenhagen Tv Future Conference. 

Og reklamer er en stor del af årsagen til, at TV 2 nu må indstille købet af nye formater. Halvdelen af TV 2's indtjening kommer nemlig fra reklameindtægterne på flow-tv, men i de seneste år er der sket i skift i, hvordan man tjener penge på reklamer.

De bevæger sig nemlig hen mod YouTube og TikTok, hvilket umiddelbart vil kunne mærkes på TV 2's budget.

Men det er formentligt ikke alle, der vil bemærke ændringen i sendefladen, men hos de, der ofte ser TV 2, er betydningen ikke til at tage fejl af.

"Jeg vil tro, at det primært vil være den flittige TV 2-seer, der vil få en fornemmelse af mangel på fornyelse. Men jeg tror ikke, at det bliver så alvorligt, at folk begynder at opsige deres abonnement. Hvis TV 2 Plays udbud går i stå udviklingsmæssigt, så kan man frygte, hvordan det vil påvirke dem," uddyber Claus Bülow Christensen over for B.T.

Seerne skal heller ikke være bange for, at man fremadrettet vil blive kastet for tonsvis af genudsendelser, men derimod skal man heller ikke forvente meget nyt under solen.

Det var samme spareøvelse, som ramte Viaplay Group over sommeren. De blev også nødt til at skære ind til knoglen og finde frem til, hvad det er, der fungerer for dem. I deres tilfælde: sport og reality. Det kom som led i, at det gik op for firmaet, at de simpelt havde brugt for mange penge på produktioner, uddyber Claus Bülow Christensen.

Foruden TV 2's bestillingsstop kom det også frem, vil endnu en fyringsrunde finde sted.

Det kommer i kølvandet på fyringsrunden før sommer. 

Anbefalet til dig