TV 2-kendis afslører: Har fået en abort

Af: Thea Andersen

|

19/02/2024

Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Nadja Engsig fra 'Nadja og de 170 kilo' åbner op om, at hun har fået en abort på Instagram.

Mest læste i dag

'Jeg har båret på en hemmelighed.'

Sådan indleder Nadja Engsig, der er kendt fra TV 2-dokumentaren 'Nadja og de 170 kilo', et opslag på Instagram, hvor hun fortæller, at hun få dage før juleaften stod med en positiv graviditetstest i hånden. På daværende tidspunkt var hendes søn, Holger, kun fire måneder gammel, og TV 2-kendissen var på ingen måde klar til at blive igen.

Derfor valgte hun at få foretaget en abort.

"Få dage før juleaften, stod jeg med en positiv graviditetstest. Rimelig chokeret og i vildrede. Holger var lige blevet 4 måneder og alting var stadig så nyt, skræmmende og hårdt. Vi var slet ikke klar til en 2'er. Så mit 2024 startede med en medicinsk abort. Jeg græd virkelig meget. Ikke fordi det var en forkert beslutning, men fordi jeg nu kunne forestille mig, hvad det var vi sagde nej tak til. En lille Holger. Det føltes så forkert, samtidig med at det også føltes rigtigt. Det var så skide underligt," lyder det videre i opslaget, som fortsætter:

"Den medicinske abort gik fint. I hvert fald så fint, som den slags nu kan. Jeg var okay mentalt hele vejen og det var klart det vigtigste. Jeg så ingenting til scanningen. Jeg var ca. 5 uger henne, så der var intet hjerteslag der kunne gøre ekstra ondt at se. Men jeg græd alligevel, da jeg først lå der på briksen, og sygeplejersken bekræftede at der var en lillebitte blomme. Jeg tog de to første piller på hendes kontor og vidste, at nu var der ingen vej tilbage. Så jeg græd lidt mere, og dagen efter var alting okay igen. Det var den rigtige beslutning. Mentalt, økonomisk, praktisk set. I dag ved jeg med sikkerhed, at det var det helt rigtige. Men det har krævet tilløb at fortælle det til jer. Fordi jeg føler en kæmpe skam. Det har sat sig i både kroppen og hovedet. Jeg har spist ekstra meget på følelser - især stress og skam. Så nu fortæller jeg det til verden, så skammen forhåbentlig bliver mindre. For det er skammen, min BED lever af."

Sønnen har hun fået sammen med sin mand Jan, som hun blev gift med i sommers.

Anbefalet til dig