TV 2 klipper del ud om 'Den sorte svane': Kritiserede dem på baggrund af ukorrekte oplysninger

Af: Lucas Andreas

|

13/06/2024

Nyheder
Foto: TV 2
Foto: TV 2
TV 2 måtte klippe programmet om.

Mest læste i dag

Rettelse: Tidligere fremgik det, at der var tale om 'Den sorte svane'. Det er det opfølgende program 'Skyggesiden', der er tale om.

Onsdag blev det sidste afsnit af dokumentarserien 'Skyggesiden' vist på flow-tv, men kort før TV 2 sendte afsnittet blev programmet dog redigeret.

Ændringen sker i form af en kritik af sikkerhedsfirmaet Guardian, som nu er fjernet fra udsendelsen.

Det skriver Journalisten.

Justering blev gjort i lyset af nye oplysninger fra Guardian selv, som TV 2 modtog og bekræftede efter en grundig gennemgang.

På TV 2 Play fremgår det, at "programmet er blevet redigeret efter oprindelig publicering pga. ukorrekte oplysninger om sikkerhedsvirksomheden Guardian."

Nyhedschef Jakob Kwon bekræfter dette og forklarer, at redigeringen skete efter, at de blev gjort opmærksomme på fejlagtige informationer i programmet. Han uddyber, at programmet først blev optaget og udgivet på TV 2 Play, men efter henvendelser om faktuelle fejl, blev programmet set igennem igen. "Vi må erkende, at det er rigtigt, og så klipper vi det ud," siger han.

Direktør blev forbundet med rockere

Den oprindelige version af det femte afsnit i "Den Sorte Svane" indeholdt oplysninger om, at en erhvervsmand i Aalborg var tæt forbundet med både rockere og en direktør i Guardian.

Dét skabte dramatik, eftersom Guardian samarbejder med TV 2 om sikkerheden for muldvarpen i serien, Amira Smajic.

Derudover blev Guardian sat i forbindelse med hvidvaskaktiviteter, hvilket nu også er fjernet fra programmet.

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Kvinde lægger 2 opvasketabs i vaskemaskinen - og se så magien ske Flere danskere har oplevet problemet, og det kan løses med denne simple metode.

Anbefalet til dig