TV 2-profil afslører trusler: Måtte have sikkerhedsvagter ved sit hjem

Nyheder
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Det er bestemt ikke alle, der oplever at være truet i en sådan grad, at man må have sikkerhedsvagter ved sit hjem.

Lige nu læser andre også

Når man arbejder som journalist, er det den vigtigste opgave at skildre, hvad der sker. Det gælder især, når man som Rasmus Tantholdt er udsendt som korrespondent i krigshærgede områder.

TV 2-profilen har været en del af kanalens dækning af krigen i Gaza, hvilket har ført voldsomme reaktioner med sig. Han er nemlig blevet beskyldt for at holde med den ene eller anden side i krigen.

Ifølge Ritzau afslørede Tantholdt i en samtale med Ulla Terkelsen på Smukfest, at det bestemt ikke kun er fryd og gammen at have hans arbejde. Blandt andet modtager han 'hadefulde beskeder hver dag'.

De to kollegaer talte sammen på scenen Udsigten, hvor festivalen afholder en række interviews, debatter og oplæg. Her er der derfor mulighed for at svinge forbi, hvis man har brug for et lille afbræk fra musikken.

Siden 7. oktober sidste år har Israel udført en række gengældelsesangreb i Gazastriben i et forsøg på at bekæmpe den militante palæstinensiske gruppe Hamas.

"Det er en meget svær balancegang at dække lige præcis den konflikt, og man skal have lidt hård hud, når man modtager alle de her beskeder," sagde Tantholdt ifølge Ritzau.

Derefter afslørede han faktisk også, at det har betydet, at han har været nødt til at have sikkerhedsvagter ved sit hjem. Det er naturligvis ikke noget, som enhver journalist prøver i løbet af sin karriere.

"Det er ikke, fordi det er synd for mig - overhovedet. Men det er klart, at det er heftigt at skulle have sikkerhedsvagter ude ved ens private hjem for at tjekke, om alt er okay, fordi der er nogle, der kunne finde på at gøre sådan nogle som os, som jo bare formidler, hvad der sker, noget," sagde han.

Privat er han gift med Natasja Crone, ligesom han er far til en voksen søn. Hertil har Natasja Crone også to sønner fra et tidligere forhold.

Det betyder naturligvis, at det ikke kun er Tantholdt selv, der er i fare, når han får trusler. Derimod er det noget, der i værste fald kan gå ud over hele familien.

Anbefalet til dig