TV 2-profil i dyb sorg: Kan ikke være sammen med sin søn

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Nu deler hun ærlige ord.

Lige nu læser andre også

Undersøgelser påpeger, at mellem 0,6 og 1 procent af Danmarks befolkning har en eller anden form for autisme.

Med diagnosen følger både konsekvenser og begrænsninger, og det kan TV 2-profilen Maria Mainz, der er kendt fra Årgang 20, bekræfte.

Udover et samarbejde med kommunen og nogle sagsbehandlere, der beskrives som et ekstra fuldtidsarbejde, så er der også andre ting, der er svære, når man har et barn med autisme ifølge Maria Mainz.

Det skriver HER & NU via podcasten ‘Fuld af fordomme’, hvor Christina Rievers.

“Jeg elsker at være sammen med familie og venner, men Louie kan ikke altid være med”, forklarer podcastens gæst om sin søn.

Diagnosen gør, at Louie ikke kan håndtere at være sammen med mange mennesker på samme tid, og derfor deltager han næsten aldrig til fødselsdage og julefrokoster.

Det er svært for Maria Mainz at håndtere, da hun for alt i verden gerne vil være sammen med sin søn til den slags arrangementer. 

Det kan bare ikke altid lade sig gøre, forklarer hun i podcasten om sin store sorg.

Det gør ondt

Desværre er det ikke kun familiearrangementer, der er et problem.

Familien har besluttet sig for ikke at tage sydpå i år, da Louie så slipper for at skulle forholde sig til en masse mennesker:

“Nu er det sommerferie, men vi skal ikke ud og rejse, for vi kan ikke bare tage på hotel, der er for mange mennesker, så Louie kan ikke holde ud at være der.”

Maria Mainz fortæller yderligere, at det gør ondt på hende, at hun ikke bare kan tage sin søn med overalt.

Anbefalet til dig