TV 2-vært Ditte Haue i opråb: Deler 'nøgent og sårbart' opslag

Af: Thea Andersen

|

19/07/2023

Nyheder
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Den populære tv-vært, Ditte Haue, kommer med et vigtigt opråb på Instagram.

Lige nu læser andre også

Sidste år kunne Ditte Haue, der er nyhedsjournalist og vært på TV 2 Nyhederne, afsløre, at hun var blevet mor til en lille dreng.

I den forbindelse delte hun et opslag på Instagram, som hun siden har beskrevet som det mest "nøgne og sårbare", hun nogensinde har delt. Det skriver Hollywood.dk.

Her fortæller den 37-årige tv-vært ikke blot om forløbet under fødslen, men også hvorfor hun mener, det er vigtigt at tale mere om dette emne. Alle fødsler er nemlig “rigtige” – uanset om man har født vaginalt eller ved hjælp af kejsersnit.

Dette gør hun ved at dele et billede af sig selv i spejlet, hvor man kan se hendes ar efter kejsersnittet.

“Jeg har aldrig delt noget så nøgent og sårbart som det her. Arret efter min fødsel. Det er hverken særlig pænt eller unikt. Hver fjerde mor får faktisk sådan et med sig hjem sammen med deres nyfødte,” skriver hun og fortæller videre om sin fødsel:

“Det gjorde ondt som bare pokker i de første dage. Men smerten forsatte i månedsvis efter. Og begyndte allerede inden, maveskindet blev skåret op. Jeg er nemlig en af dem, der under min fødsel valgte kejsersnittet. Fordi jeg hverken turde eller ville forsætte min vaginale fødsel.”

Desværre oplevede hun i tiden efter sin fødsel at blive mødt af påstande om, at hun havde valgt den "forkerte" måde at føde på, fordi hun fik hjælp i form af et kejsersnit.

“Det er en mulighed, vi har i Danmark. Og som mange kvinder rundt om i verden kæmper for at få. Men selvom valget eksisterer, er det, som med så meget andet, teoretisk. For der findes stadig kun en rigtig måde at føde på. Det finder man ud af, når man vælger ‘den forkerte‘," skriver hun.

Derfor har hun også valgt at tage emnet op i en kronik, som hun håber, at hendes følgere vil læse.

Anbefalet til dig